KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Rudarska solidarnost za Anesa Begića

30.07.2018. - U trodnevnoj akciji, koju su vodili sindikalni aktivisti uz saglasnost Uprave Rudnika prikupljeno 20.430 KM

vozlampevRudarska solidarnost još jednom položila ispit humanosti

Radnici Rudnika mrkog uglja Kakanj, iz pogona: Haljinići, Vrtlište, Separacija, Održavanje i Direkcija Rudnika za liječenje Anesa Begića prikupili su 20.342 konvertibilne marke.

Sindikat Rudnika mrkog uglja „Kakanj“ uz saglasnost i podršku Uprave Rudnika organizirao je trodnevnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje kadetetskog košarkaškog reprezentativca BiH Anesa Begića. Akcija se odvijala u radne dane, od četvrtka 26. jula do ponedjeljka 30. jula.

Prema postignutom dogovoru svaki od radnika Rudnika imao je mogućnost da se za spašavanja života, našeg mladog sugrađanina, odrekne jednog ili više novčanih iznosa toplog obroka.

Danas, kada su sumirani rezultati i kada je akcija koju su na terenu vodili sindikalni aktivisti, Rudnički odbor Sindikata je obavijestio Upravu Rudnika da je za nspas života našeg sugrađanina ukupno prikupljeno 20.342 konvertibilne marke.

Podsjećamo Anes se nalazi u Italiji gdje treba obaviti medicinsku intervenciju kako bi dobio još jednu utakmicu, ovoga puta, izvan košarkaškogh terena, u borbi sa leukemijom. Za liječenje je potrebno 140 hiljada KM. 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u