KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Rudar pod imperativom pobjede protiv Orašja

12.10.2018. - Nakon domaćeg poraza od Veleža, Zeleno-crni sutra(subota) pred svojim najvijačima polažu popravni ispit protiv visokopozicionirane momčadi Orašja i samo se pobjedom mogu iskupiti za dosadašnje blijede igre i „prosute“ bodove u Kaknju

Fadil Hodžić i njegov asistent Kemal Šabić

Fadil Hodžić i njegov asistent Kemal Šabić 

Dva uzastopna poraza, u kojima su primili čak sedam golova (Slaven 4:0 i Velež 3:1), upaljen je  alarm i svaki novi domaći kiks imao bi dalekosežne posljedice. U prvih devet kola Rudar je na svom terenu „prosuo“ isti broj bodova, šest na terenu(Čapljina 0;2 i Velež 1:3), te tri za zelenim stolom(Metalleghe) zbog nastupa kažnjenog Adisa Goralije i ti neuspjesi doveli su ih u situaciu da u svakom narednom domaćem meču imaju imperativ, što predstavlja dodatno opterećenje za ionako destabilizirani tim,koji nije ni sjena proljetnog sastava, premda je u ljetnom prelaznom roku angažirano pet novih igrača koji su prestavljeni kao pojačanja. Stručni štab posebno zabrinjava nedisciplina u igri, neodgovornost pojedinih igrača, manjak agresivnosti i umišljenost pojedinaca, koja se posebno manifestira u odbrambenom i veznom  redu što je i uzrok velikog broja primljenih pogodaka i negativne gol-razlika(14:19), samim tim  i skromnog  bodovnog  salda.

Dolazak trećeplasiranog Orašja, s kojim Zeleno-crni  nemaju pozitivan skor, predstavlja dodatni problem, pogotovo što stručni štab ima kadrovskih problema. Pored kapitena Belmina Kobilice, koji je protiv Veleža zbog prigovora na odluku glavnog suca, što nije rijedak slučaj,  dobio treću javnu opomenu i automatsku suspenziju, pod znakom pitanja su nastupi nedovoljno oporavljenih Omera Musića, Fahrudina Kovača i Mustafe Mušije, što je,nema dvojbe, veliki hendikep.

Zbog dvanaestodnevnog  odsustva  prvog trenera Fadila Hodžića, koji  se nalazi na seminaru u Vogošći sa dvadesetak polaznika nove generacije za sticanje zvanja UEFA PRO licence, koja je od ove sezone potrebna i za vođenje prvoligaških timova, ekipu su tokom ove sedmice vodili njegovi pomoćnici Kemal Šabić i Ismar Pojskić, koji su posebnu pažnju posvetili motivaciji igrača.

-Svi smo svjesni težine i značaja utakmice protiv Orašja. Atmosfera je dobra u mjeri koliko može biti poslije zadnja dva poraza. Očekujemo da će igrači dati svoj maksimum, biti daleko odgovorniji, ozbiljniji i angažovaniji i da ćemo uspjeti doći do toliko željene pobjede, bez obzira što za protivnika imamo vema kvalitetnu i poletnu ekipu Orašja, koja nas je i prošle sezone porazila u Kaknju, ističe Kemal šabić, prvi asistent trenera Hodžića, nekadašnji uspješni libero tadašnjeg jakog Rudara.

Utakmica Rudar-Orašje igra se u subotu 13.oktobra 2018.godine sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Dario Karačić iz Čitluka. Pomoćni suci su Boris Bilješko(Novi Travnik) i Emir Zahiragić(Sarajevo),a četvrti Edin Mujkić iz Doboj Istoka. Posmatrač suđenja je Sead Hasanović iz Sarajeva,a delegat utakmice Dalibor Šandić iz Busovače.

M.Komšo/KakanjLive   

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u