KakanjLive | Utorak, 18.05.2021. godine

Rudar i dalje bez domaće pobjede

11.04.2021. - Napadači Rudara ni na trećoj domaćoj utakmici nisu uspjeli zatresti protivničku mrežu i doći do pobjede

gorazdevelija
Kao što se i očekivalo, visokopozicionirana ekipa Goražda, koja je tradicionalno neugodan protivnik za Zeleno-crne, pružila je snažan otpor i uspjela ostvariti zacrtani cilj – osvojiti jedan bod. U jednoj izuzetno tvrdoj i borbenoj igri, bilo je malo ljepote i šansi za postitanje golova. Gosti su se cijelo vrijeme branili i svoje šanse vrebali iz kontri. Rudar je imao više od igre, češće napadao, ali je, nažalost, izostala realizacija. Najbolju priliku imao je Mirza Šubo u 38.minuti, ali nije uspio savladati golmana Čulova. Samo jednu minutu kasnije, u gužvi pred golom Goražda, jedan od odbrambenih igrača gostiju loptu je zaustavio rukom, ali se sudija Martinović nije oglasio i dosudio očiti kazneni udarac.
Trener Husić pokušao je zamjenama osvježiti ekipu i još više „stisnuti“ protivnika, ali ni to nije donijelo očekivani efekat. Mreža Goražda, baš kao i Radnika i Posušja, ostala je netaknuta, što može da brine Rudarevu struku.
Interesantno je istaći da su gosti za 90+5.minuta uputili samo jedan udarac u okvir Bekanovog gola, koji je završio na prečki. Bilo je to u 81.minuti i umalo da gosti kazne za promašaje Rudarevih napadača..
Trener Rudara Ramiz Husić nema zamjerki na odnos i zalaganje svojih igrača.
-Imali smo za protivnika jednu čvrstu i neugodnu ekipu, koja inače ne „leži“ našem timu. Moji igrači su se borili, željeli pobjedu, ali se ponavlja stara rak-rana – neefikasnost. Očito, nemama klasičnog napadača, golgetera, koji bi realizovao stvorene prilike. Na nama je da tražimo neka rješenja, jer u tri domaće utakmice nismo uspjeli zatresti protivničku mrežu, kaže trener Rudara Ramiz Husić.

Rudar – Goražde 0:0
Stadion Rudara. Igrano bez gledatelja. Glavni sudija: Josip Martinović (Čapljina). Pomoćne sudije; Marko Blažević (Mostar) i Hasan Nanić (Bužim). Četvrti sudija: Sanel Silić ( Cazin ). Posmatrač suđenja: Ahmet Ibranović (Gradačac).Delegat: Seadin Badić ( Cazin ).
Strijelci: Nije bilo.
Žuti kartoni:Duraković, Imamović, Čehajić, Sadiković i Šubo (Rudar), Oković i Blagojević (Goražde).

RUDAR: Amir Bekan, Damir Bečak(od 46. Enio Zilić), Benaris Duraković, Omer Musić, Adis Goralija, Zlatan Imamović (od 76.Anes Vehab), Enis Sadiković, Belmin Čehajić (od 63.Adi Bešić), Belmin Kobilica (od 76.Idriz Džafić), Mirza Šubo, Adnan Hrelja(od 86.Mustafa Mušija). Trener:Ramiz Husić.
GORAŽDE: Nejir Čulov, Edin Dučić, Salko Jazvin (od 70.Haris Oković),Kerim Tatar, Edin Mujić, Dario Blagojević (od 56.Emir Tukić), Amir Velić, Nikola Danilović, Vernes Islamagić, Muhamed Salanović (od 81.Nihad Čulov), Bojan Mihajlović. Trener: Dženan Hošić.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u