KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Rogaška u Mostaru bolja od Kaknja

16.09.2017. - Viceprvak Slovenije Rogaška, u borbi za treće mjesto na Devetom memorijalu „Marijofil Džidić“, u Mostaru, bila je bolja od košarkaša Kaknja, rezultatom 86:74

zajednomostarSvi sudionici turnira su bili učesnici humanitarne akcije za Anu Ritu Puljić - zajednički snimak

Josip Pandža je počeo utakmicu sa petorkom: Adi Zahiragić, Danilo Negovanović, Nebojša Pavlović, Željko Palavra, Igor Đuković.Počelo je poenima Negovanovića za 2:0, a onda je Rogaška izjednačila, pa povela tricom 5:2 i vodila sve do polovine prvog perioda kada je na isteku pete minute Željko Palavra pogodio tricu za vodstvo Kaknja od 13:12. Ipak do kraja četvrtine  viceprvak Slovenije pravi prednost od pet poena razlike.

Drugi period je po rezultatu poražavajući za Kakanj i odlučujući za konačan ishod.Dvanaest poena razlike (21:9)  za slovenačke košarkaše, uz pet razlike iz prve četvrtine bilo je nedostižno u drugom poluvremenu. 

U posljednju četvrtinu se ušlo s prednošću Rogaške od osam poena 61:53, koja je do kraja utakmice povećana za još četiri poena, tako da je konačan rezultat 86:74. I na prošlogodišnjem turniru Rogaška je bila bolja od Kaknja, rezultatom 84:77.

Rogaška je u ovoj utakmici imala ukupno sedam igrača u rotaciji. Svi su poentirali, najmanje je ubacio Žan Kosić sedam poena, a najviše Ivan Batur 20 poena.

Na drugoj strani svih 12 igrača Kaknja je ulazilo u igru i to je dobro. Treba uigrati tim u kojem je sedam novih igrača, uz juniore koje trener Pandža postupno i jednog po jednog priprema za buduće seniore. U strijelce se nisu upisali Benjamin Mašić i  Ernes Mešinović koji su  i najmanje proveli na terenu, zajedno nešto više od osam minuta. Željko Palavra je  ubacio najviše poena 21, od čega četiri trice, dok je za dva i sa slobodnih bacanja imao stopostotni učinak, u oba slučaja 3/3. Odmah do njega je Ermin Dedić koji je ubacio 17 poena od čega pet trica iz osam pokušaja i još jednom je pogodio za dva poena. Inače u dosadašnjim pripremnim utakmicama Ermin Dedić je pokazao zavidnu formu i efikasnost te ako je i dalje bude održavao i još podizao mogla bi ovo biti njegova sezona.

Cibona je u finalu, pobjedila Zrinjski i osvojila ovogodišnji turnir „Marijofil Džidić“, koji je imao humanitarni karkater.Domaćin HKK Zrinjski se zajedno sa klubovima sudionicima i publikom uključio u humanitarnu akciju za trogodišnju Anu Ritu Puljić, koja boluje od teške bolesti mišića.

Rogaška - Kakanj 86:74
(24:19,21:9, 16:25, 25:21)

ROGAŠKA: Žan Kosić 7, Rashun Davis 17, Petar Vujačić 9, Miha Fon 5, Ivan Batur 20, Marko Pajić 15, Leon Šantelj 13, Dragiša Drobnjak. Trener: Damjan Novaković.

KAKANJ: Ermin Dedić 17, Darko Talić 2,  Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 2, Eldar Merdanović 10, Adi Zahiragić 2, Danilo Negovanović 4, Nebojša Pavlović 2, Željko Palavra 21, Igor Đuković 10, Benjamin Mašić, Nermin Buza 4. Trener Josip Pandža.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u