KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

RK Kakanj doveo pet novih igrača

11.01.2017. - Zimski prelazni rok, koji je trajao od 1.do 10.januara 2017.godine,vodstvo Rukometnog kluba Kakanj iskoristilo je za dovođenje pet novih igrača koji bi trebali pomoći klubu da sačuva vodeću poziciju i izbori povratak u premijerligaško društvo

eldin_hajdarevicEldin Hajdarević u Kakanj stiže cazinske Krajine

Da novo rukovodstvo RK Kakanj, na čijem čelu se odnedavno nalazi Džemal Bećirhodžić, doista ima premijerligaške ambicije, dokaz je angažiranje pet novih igrača, koje predvodi iskusni Eldin Hajdarević, koji je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u vrijeme vladavine selektora Halida Demirovića. Hajdarević igra na poziciji desnog krila, a u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao je u sarajevskoj Bosni, Dramenu(Norveška), Slobodi Solani, Konjuhu i Krajini iz Cazina iz koje je došao u Kakanj.Mnogo se očekuje i od lijevog beka Armina Gušića,dosadašnjeg člana sarajevske Bosne, kao i od Aleksandra Damjanovića, koji je došao iz Konjuha iz Živinica. Damjanović, koji igra na poziciji srednjeg beka, karijeru počeo u Čelincu, nastavio u prvoligašu Žepču, a posljednje dvije godine u premijerligašu iz Živinica.

Novi članovi Kaknja su i golman Samir Lilić, koji je došao iz Čelika, a ranije je branio boje sarajevske Bosne i Igmana i on bi trebao biti zamjena za Miodraga Čuturu, s kojim nije produžena suradnja. Posljednja prinova je mladi Đole Kalamanda (01.01.1997.) koji je ponikao u Čelincu i igra na poziciji pivota.

armin_gusic_1Armin Gašić, stiže iz sarajevske Bosne

Pored golmana Čuture, redove Kaknja napustio je Dragan Martinović, dok je Dino Sabljaković otišao u Njemačku,gdje će karijeru nastaviti u jednom niželigašu.
-Zahvaljujući novom predsjedniku Džemalu Bećirhodžiću,koji je osigurao financijska sredstva, uspješno smo okončali prelazni rok. Mislim da smo angažirali kvalitne igrače,koji će podići nivo naše igre i da ćemo u nastavku prvenstva biti još jači, istakao je trener Nedžad Zaimović.

Rukometaši Kaknja sa pripremama za nastavak prvenstva kreću u utorak 17.januara. Pored prvog trenera Nedžada Zaimovića i njegovog pomoćnika Selmira Šestovića, u stručni štab angažiran je i profesor Mirza Demir,koji će biti zadužen za kondicijsku pripremu igrača,što se također može nazvati pojačanjem s obzirom na referense koje posjeduje ovaj kondicijski trener,koji je, kao što je poznato, prošlog ljeta ovu dužnost obnašao u odbojkaškoj reprezentaciji Hrvatske.

Igrače će na prozivci dočekati i kompletna nova oprema, koju je nabavila Uprava kluba nabavila (lopte, dresove, patike, trenerke i jakne), što jasno kazuje da je izbor novog vodstva pun pogodak i da Rukometni klub Kakanj izrasta u ozbiljan i organiziran klub, koji s pravom reflektira za elitni rang.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u