KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

RK Kakanj - RK Krivaja 28:30

24.04.2016. - Rukometaši Kaknja nisu uspjeli ostvariti pobjedu ali su dali sve od sebe i nema im se šta zamjeriti.Kakanjci su večeras, bez obzira na rezultat uživali u još jednom sportskom spektaklu

Rukometna utakmica 13. kola Prve lige Federacije BiH, između RK Kakanj i RK Krivaja u svemu je ispunila epitet derbija. Rezultat je pokvario raspoloženje domaćih, ali se igračima i navijačima nema šta prigovoriti. Sa istom ozbiljnošću i jedan i drugi stručni štab ali i uprave klubova pristupile su odigravanju ove utakmice. Ulog je bio veliki i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Atmosfera u dvorani sportska, navijačka, kao da su se Zavidovići preselili u Kakanj. Sa druge strane i domaća publika je u više navrata pokušala vratiti domaće u igru ali nije išlo.

Veći dio prvog poluvremena domaći su bili u prednosti po jedan gol razlike, da bi Krivaja od trenutka kada preuzima vodstvo sve do kraja i održavala prednost. Prvih 30 minuta završeno je rezultatom 10:14.

Drugo poluvrijeme donosi bolji start Kakanjaca i stiže se do izjednjačenja. Međutim iskustvo gostiju i duža klupa kod trenera Jasmina Mrkonje odlučila je ovu utakmicu. Zato se mladoj ekipi Kaknja nema šta prigovoriti. Igrali su ne štedeći ni kap znoja. Dali su sve od sebe ali protiv Krivaje, koja ima jednu od najboljih rukometnih baza za igrački i trenerski kadar u Bosni i Hercegovini nisu mogli više. Zato neka naši rukometaši ponosno i uzdignute glave završe ovu sezonu u kojoj su preostala još tri kola.

Kakanjci, posebno ljudi koji se bave sportom i oni koji odvajaju vlastita sredstva da bi egzistirali sportski klubovi, kao i građani koji kroz budžetska sredstva daju doprinos razvoju sporta, trebaju biti ponosni na ovako velike i spektakularne utakmice. Lijepo je i kao gledalac, a posebno kao sportski sudionik biti dio ovakvih događaja. Sponzor ovog rukometnog spektakla bila je kompanija Ferida Čaluka - Kakanj Petrol.

Izjave trenera

Jasmin Mrkonjić:
- Naša prednost u ovoj utakmici bilo je iskustvo.Svi moji igrači su igrali Premijer ligu. Dugo godina bili ključni igrači u nekim jačim klubovima. Imaju i veliko međunarodno iskustvo. Zanali smo da je veliki pritisak na igračima Kaknja i to sam posebno istakao u pripremi za ovu utakmicu. Kakanj je imao problema sa povredam i licenciranjem i nije to bila ona ekipa s početka prvenstva.Na kraju, baš za naše iskustvo, ostvaren je rezultat koji nama odgovara.

Nedžad Zaimović:
- Izgubili smo tri boda koja su se morala dobiti. Nismo se držali dogovorenog sitema igre. Gubili smo lopte u napadu i imali smo bar 15 minuta neorganizovane igre. Jedno se dogovorimo, a drugo radimo na terenu. Nismo ispoštovali sve dogovoreno. “Vruća” mi je glava i ne mogu do kraja realno analizirati utakmicu. Možda sam i ja sve to pogrešno postavio. Igramo dalje, imamo tri kola do kraja i očekujem da ćemo u njima ostati u pobjedničkom mentalitetu. Moramo se od ove utakmice odmoriti, napraviti analizu i tražiti šansu u narednoj sezoni.

Kakanj - Krivaja 28:30 (10:14)

Svorana KSC u Kaknju. Gledalaca 1.100. Sudije: Emir Dautović i Vejsil Beširević (oba Cazin).

KAKANJ: Fejzović, Čehajić, Šehić, Purić 7, Duraković 6, Tešanović 6, Sabljaković 3, Bjelopoljak 2, Hadrović, Zahirović 1, Velispahić 1, Amitović, Sužanj, Demir 2, Mehić. Trener:Nedžad Zaimović.

KRIVAJA: Selimbegović, Muhić, Zilkić, Imširović, Avdić 2, Kurtalić, Bešić, Klis, Mehić 4, Fejzić 4, Haskić, Karanović, Ohran 5, Marušić, Alić 4, Jaškić 11.Trener Jasmin Mrkonja. 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u