KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Reprezentativci i struka zadovoljni uvjetima u Kaknju

23.05.2016. - Košarkaška BH reprezentacija U-17 sutra sa početkom od 19 sati igra protiv Egipta, a sa Turskom u četvrtak 26. juna sa početkom u 18,00 sati. Ulaz u kakanjsku sportsku dvoranu je besplatan

U zgradi Općine Kakanj, održana je press konferencija o trenutnom toku priprema košarkaške reprezentacije U-17, a pred sutrašnju utakmicu sa Egiptom. Novinarima su govorili Mevludin Delibašić, član Upravnog odbora KS BiH, selektor košarkaške reprezentacije U-17 Josip Pandža, kapiten Džanan Musa, te igrači Sani Čampara i Lazar Mutić.

Selektor Pandža i kapiten reprezentacije Musa svoja su obraćanja počeli riječima zahvalnosti za gostoprimstvo koje imaju u Kaknju, za uvjete u kojima rade i riječima zahvalnosti koje su uputili novinarima za korektan odnos od trenutka kada su zatražili da rade u miru. Najavili su sljedeću konferenciju za novinare u Travniku, gdje će nastaviti sa pripremama za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Josip Pandža je rekao da su ove pripreme počele 40 dana pred održavanje Svjetskog prvenstva i to radi dogovorenih utakmica, koje se igraju već ove sedmice. Sutra u kakanjskoj dvorani gostuje selekcija Egipta, a u četvrtak naši će zlatni momci odmjeriti snage sa reprezentacijom Turske.

- Jutros na treningu smo po prvi put imali kompletiran tim, iako neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju, na nama je da ih dignemo i vratimo na teren. Zbog naše neuigranosti neće biti prikazano naše pravo stanje na ovim utakmicama, ali vidjet ćemo šta smo uradili proteklih dana.Mis e pripremamo tako da radimo ono što nas čeka danas i sutra. Idemo od treniga do treninga i od utakmice do utakmice. Dakle znamo šta trebamo uraditi u timu danas i analiziramo ono što nas čeka u sutrašnjem susretu.
Što se tiče rivala u grupi na Svjetskom prvenstvu Pandža je rekao kako su počeli analizirati Dominikansku Republiku i da imaju dosta informacija o Francuskoj.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine U-17, Džanan Musa o najavljenim utakmicama kaže:
- Sutra ćemo pokazati najviše što možemo. Tek počinjemo sa uigravanjem jer su se punim kapacitetom vratili povrijeđeni igrači.Zato sutrašnja igra možda neće biti najbolje što znamo, ali će biti slika naše trenutne pripremljenosti.

Sani Čampara smatra da slijede dvije jake utakmice a da će tek do Svjetskog prvenstva biti prava ekipa.
Lazar Mutić je pozvao puzbliku da dođe na ove dvije utakmice u što većem broju te da se pripreme odvijaju sistematično sa nastojanjem uigravanja i otklanjanja onih dijelova igre sa kojima nisu zadovoljni.

Košarkaška reprezentacija BiH U-17 poslije utakmica koje igra u Kaknju, pripreme nastavlja na međunarodnom turniru u Travniku, poslije čega slijedi odlazak na Ilidžu i utakmice protiv Španije, koje će ustvari biti “generalka” pred Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvu u Španiji zakazano je za 23. juna do 3. jula.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u