KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Rekordna pobjeda rukometaša Kaknja

06.11.2016. - Rukometaši Kaknja nastavili su sa dobrim igrama i serijom pobjeda. Izabranici trenera Nedžada Zaimovića deklasirali su ekipu Lukavca rezultatom 37:12 i ostali na diobi prvog mjesta sa Gračanicom

rukometasi_paragraf
Rukometaši Kaknja opravdali su ulogu favorita i ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu. Oslabljena ekipa Lukavca, koja je u Kakanj doputovala sa samo sedam igrača, nije mogla pružiti jači otpor i doživjela je pravi debakl.

Razlika u kvaliteti bila je očita i to najbolje pokazuje podatak da su gosti u prvom poluvremenu postigli samo tri gola. Domaći su na odmor otišli sa čak 17 golova razlike i trener Zaimović u nastavku je veću minutažu dao poletarcima Amitoviću, Sužnju,Zahiroviću, koje je predvodio Admir Bjelopoljak, koji postigao pet golova, tri manje od iskusnog Admira Purića, prvog strijelca ekipe, koji je i na ovoj utakmici bio najefikasniji.Čast Lukavčana spasili su Hodžić sa četiri i Junuzović i Šarić sa po tri postignuta gola, ali je i to bilo nedovoljno da se izbjegne katastrofa.

U narednom kolu rukometaši Kaknja gostuju kod prošlogodišnjeg premijerligaša Gračanice koja također ima maksimalan učinak u sedam odigranih kola.

Kakanj-Lukavac 37:12 (20:3)

Dvorana KSC u Kaknju.Gledalaca 100.Sudije:Irhad Mešić(Sarajevo) i Ognjen Šatordžija(Zenica).Delegat: Senad Stiškovac(Sarajevo).

KAKANJ: Čutura, Čehajić, Grab 3, Glumičić 1, Bjelopoljak 5, Sabljaković 2, Mehić 1, Amitović 3, Sužanj 4, Zahirović 3, Martinović, Đuhera 3, Bašić 2, Denjo 2, Purić 8. Čobo.Trener:Nedžad Zaimović.
LUKAVAC: Halilović, Hodžić 4, Junuzović 3, Kabil, Šartić 3, Tubić, Iljezović 2.Trener:Željko Moli.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u