KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Realizirana radionica o prevenciji ovisnosti

12.11.2018. - Udruženej građana Alternative pripremilo i organiziralo u kakanjskoj Gimnaziji radionicu u okviru projekta Književnost i pozorište u funkciji prevencije ovisnosti

U Gimnaziji "Muhsin Rizvic" u II-3 razredu, na kraju protekle sedmice, održana je radionica u sklopu projekta Književnost i pozorište u funkciji prevencije ovisnosti koji je podržan od strane udruženja NARKO-NE iz Sarajeva i RIPPO fonda (Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH).
Održana radionica temelji se na romanu "Ljubav u doba kokaina" autorice Simonide Milojković. Učenici su radili na osmišljavanju završetka romana na osnovu vlastitih prosudbi o mogućim izlazima iz pakla droge.

Radionica je realistična i dinamična, a glavni likovi romana su po godinama bliski učenicima, te je to kod učenika doprinjelo dodatnoj motivaciji za rad. Učenici su učili na osnovu realističnih primjera mladih ljudi koji su prikazani u romanu, te vježbali svoje vještine da se odupru negativnim utjecajima vršnjaka i okoline i izbore za zdrav način života. Trenerica tokom radionice bila je: Ajla Vehab Hrusto, magistar pedagogije, a Implementing organizacija: Udruženje "Alternative" Kakanj.

KakanjLive/Alternative

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u