KakanjLive | Utorak, 01.12.2020. godine

Razredna biblioteka u doba korone

28.10.2020. - Projekat Razredna biblioteka, poslije tri godine, nije nastavljen punim kapacitetom usljed COVIDA-a, ali simbolično je to učinjeno u odjeljenjima petih razreda

razrednabibliv
Gradska biblioteka Kakanj je u posljednje tri godine realizirala projekt „ Razredna biblioteka“, s ciljem promoviranja čitanja i osiguranja veće dostupnosti knjige. U realizaciji projekta za kakanjske osnovce nižih razreda / I – V / nabavljeno je 338 knjiga. Nove knjige raznolikog žanra, sa aktualnim sadržajem.
Povratne informacije govore da je broj učenika koji koriste usluge Razredne biblioteke značajan. Napominjemo i posvećenost učiteljica koje vode Razrednu biblioteku.
Zainteresiranost djece i njihova vesela lica pri spomenu Razredne biblioteke najbolji su pokazatelj da je ovo izuzetno vrijedan projekt.
Gradska biblioteka ove godine nije u mogućnosti nastaviti sa realizacijom projekta, zbog COVIDA-19.
Ali obzirom na značaj ovog projekta za Biblioteku i za učenike koji su imali priliku čitati knjige, ove godine je za dva odjeljenja petog razreda u osnovnim školama „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Hamdija Kreševljaković“ obezbijeđeno desetak novih knjiga.
Da bi ostali u vezi sa učenicima i dali im značaj, jer su bili važni u realizaciji projekta ranijih godina, ovaj put to je urađeno u odjeljenjima petog razreda koje vode učiteljice Selma Pušćul i Nermina Haračić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u