KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Radomir Kisić - Novosadsko kakanjska veza

26.03.2016. - Utakmici Kakanj - Široki prisustvova Radomir Kisić, jedan od ranijih trenera košarkaša Kaknja

radomirkisicRadomir Kisić, kao trener košarkaša Kaknja radio 2013. godine, ponekad navrati, mada je Novi Sad podaleko

Utakmici Kakanj - Široki prisustvovao je i Radomir Kisić, trener košarkaša Kaknja, kojeg je na klupi našeg Kluba, naslijedio Josip Pandža. Nije ovo prvi puta da čovjek koji je sa klupe vodio košarkaše Kaknja dođe u ovu dvoranu, pozdravi svoje prijatelje i odgleda utakmicu. Ipak daleko je Novi Sad, ali veza sa ovim gradom koji, oduvijek pa i danas, svima širom otvara vrata za Radomira je neraskidiva.

- Gdje god sam radio trudio sam se da imam dosta prijatelja. Tako je i ovdje. Posebno je to izraženo sa predsjednikom Kluba Mevludinom Delibašićem i načelnikom Nerminom Mandrom.Tu su i igrači i treneri sa kojima sam radio. Dođu i oni meni u Novi Sad, ne svi ali dođu i uvijek su dobro došli. Sretan sam i zadovoljan kada dođem ovdje. Nas nije vezao samo posao, jer moj boravak ovdje izrastao je sa ljudima iz Kaknja u pravo prijateljstvo. Vrijeme provedeno u Kaknju zaista mi je u najljepšem sjećanju.

Kako komentarišete rezultate Kaknja u ovoj sezoni?

- Pratio sam rezultate Kaknja. Bilo mi je drago i radovao sam se pobjedama. Poraze sam proživljavao kao da sam i dalje trener. U odnosu na vrijeme kada sam ja bio tu, Košarkaški Klub Kakanj, iz godine u godinu izrasta u znatno ozbiljniju košarkašku sredinu, u znatno kvalitetniji tim i rezultat napravljen ove godine je fenomenalan. Gledajući izvana i ovo što sam vidio večeras Kakanj izgleda moćno i nadam se da će tako i još bolje biti u budućnosti.

radomir_maseRadomir Kisić, pozdravlja kakanjsku košarkašku publiku

Radomir Kisić je i dalje u košarkaškom svijetu. Radi u Novom Sadu, vodi svoj Klub i Školu košarke, a očekuje poziv za trenerski posao iz inostranstva. Večeras je kakanjska košarkaška publika, kao i ranije, aplauzima pozdravila Radomira Kisića koji je mahao ispod koša prema tribinama u znak pozdrava i zahvalnosti.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u