KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Prva pobjeda košarkaša Kaknja

15.09.2019. - U trećoj kontrolnoj utakmici izabranici trenera Benjamina Šabića porazili novajliju u Ligi 12 Prvenstva BiH s pet poena razlike

kakanj_promo_pocetak

Nakon dva poraza od Mladosti u Kaknju i Sparsa u Sarajevu, košarkaši Kaknja uspjeli su poraziti novopečenog prvoligaša, koji se predstavio u solidnom izdanju.

Igrači Kaknja susret otvaraju s puno energije i jako dobrom odbranom što pokazuje i kretanje rezultata: 7:0, 14:2, 20:8, što je i bila najveća prednost u prvoj četvrtini.

Tačku na prvu dionicu stavlja ljevoruki Karavdić koji u posljednjim sekundama sa zvukom sirene pogađa dalekometni šut (10 metara) i smanjuje zaostatak svoje ekipe na 23:17.

Druga četvrtina je definitvno protekla u boljim potezima gostiju koji su pogodili četiri trojke, iako su domaći uspjevali u par navrata dovesti ekipu Hamde Frljka u sami istek napada i teške šuteve. I ova četvrtina završava pogotkom sa zvukom sirene i gosti trojkom odlaze na odmor sa prednošču od pola koša (41:42).

Početak treće četvrtine gosti otvaraju sa serijom 8:0 i odlaze na rekordnih (41:50).

Kakanjci tajm autom zaustavljaju seriju Proma i konsolidiraju redove, tako da je do kraja treće četvrtine uz kombinirane odbrane Kakanj uspio nadoknaditi -9 i preći u vodstvo do početka četvrte četvrtine.

kakanj_promo_akcija

U posljednjoj četvrtini se igrala poprilično izjednačena košarka, bez većih serija od šest poena. Igrači Kaknja uz mirnoću i sigurnost utakmicu privode kraju s pet poena razlike.

- Zadovoljan sam današnjim pristupom utakmici i čestitam svojim igračima na dobroj reakciji poslije teškog poraza protiv Sparsa. Još uvijek ima prostora za napredak u našoj igri i nadam se da ćemo uspjeti kroz jos 4-5 pripremnih utakmica doći do potrebnog nivoa. Najvažnije je da shvatimo i priznamo sebi da smo mlađa i manje iskusna ekipa i da za svaku pobjedu moramo djelovati timski i podržavati jedni druge. Kako sam i istakao, nedostatak iskustva moramo nadoknaditi većoj energijom i poštovanjem saigrača, na čemu inače radimo i insistiramo, kazao je trener Benjamin Šabić.

Već u srijedu 18.septembra košarkaši imaju novu, četvrtu provjeru na gostovanju u Bratuncu protiv istoimene ekipe.

Kakanj – Promo (Donji Vakuf) 92:87
(23:17, 18:25, 27:24, 21:21)

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 50. Sudije: Ernad Karović (Zenica), Azur Lušija(Kakanj) i Dženan Hasić (Zenica). Prijateljska utakmica.

KK KAKANJ: Dedić 9, Arslanagić 11, Mešinović 5, Đorđević 8, Čurevac 16, Velić 15, Pilavdžić 8, Buza (C)5, Bašić 15. Trener Benjamin Šabić.
KK PROMO: (DONJI VAKUF): Karavdić 16, Islamović 11, Sedlarević 14, Crable 23, Džihan 5, Alkić 2, Kasun, Ganić, Čunić, Hodžić 3, Fazlić 7, Mustafica (C) 6.
Trener: Hamdo Frljak.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u