KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Prva liga rukometaša: Pobjeda Kaknja u Žepču

01.12.2015. - Na gostovanju u Žepču, rukometaši Kaknja ostvarili šestu ovojesenju pobjedu i ostali u trci za prvaka. Uprava rukometnog kluba Žepče je ovaj susret iskoristila da se oprosti od svog bivšeg igrača, a sada trenera Kaknja Nedžada Zaimovića, te mu ovom prilikom uručila prigodan poklon

rk_akcija_kakanj

U derbiju osmog kola, pred nešto više od 300 posjetitelja u KSC Don Bosco izabranici trenera Nedžada Zaimovića bili su uspješniji od rukometaša Žepča i ostvarili pobjedu sa tri gola razlike (34:31).

Prvi dio igre završen je rezultatom (14:14), da bi naši rukometaši u drugom poluvremenu pružili mnogo bolju igru i na kraju trijumfovali rezultatom 34:31.

Utakmica je bila izuzetno borbena, igrači oba tima igrali su agresivno, ali i efikasno i žepačka publika mogla je uživati. Kod ekipe Žepča najbolji su bili Mrkonjić sa 12 i Damjanović sa devet golova, dok je u ekipi Kaknja najefikasniji bio desni bek Adnan Bevrnja koji je postigao devet golova. Uspješno su ga pratili Mario Filipović (6), Adnan Begagić (5), dok su po tri pogotka postigli poletarci: Ejjub Demir, Selmin Zahirović, Admir Bjelopoljak i Dino Hadrović. Nakon izdržane kazne od dvije utakmice neigranja, u ekipi Kaknja zaigrao je i Edin Velispahić, koji je svoju dobru igru materijalizirao sa dva puta pogotka.

Pobjedom u Žepču, rukometaši Kaknja zadržali su drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli s bodom manje od vodeće Krivaje.
U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Kakanj će ugostiti trećeplasiranu ekipu Bihaća, koju predvode bivši igrači Kaknja Amel Burzić i Kenan Duraković, što ovom susretu daje posebnu draž.

Uprava Rukometnog kluba Žepče je ovaj susret iskoristila da se oprosti od svog bivšeg igrača, a sada trenera Kaknja Nedžada Zaimovića, te mu ovom prilikom uručila prigodan poklon.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u