KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Prva kontrolna utkmica Igokea-Kakanj

31.08.2016. - U prvoj kontrolnoj utakmici dvije najbolje bosanskohercegovačke ekipe, košarkaši Igokee bili su uspješniji od Kaknja i slavili uvjerljivu pobjedu (88:56)

kosarkatekstigosi
Foto:Arhiv

Višegodišnji prvak Bosne i Hercegovine i učesnik ABA lige, ekipa Igokee, bila je prejak protivnik za izabranike trenera Josipa Pandže. S obzirom da je ovo prva kontrolna utakmica i da je Igokea zadržala kompletan prošlosezonski sastav, uvjerljiv poraz ne treba tragično shvatiti. U ekipi Kaknja debitirala su dvojica novajlija, Aldin Đelmo i Vojin Svilar, dok Haris Ćurevac nije igrao zbog stomačnih problema zbog čega je i van trenažnog procesa.

Igrao je i mladi Rijad Smajlović,igrač KK Bošnjak(Hadžići), koji se nalazi na probi.

U ekipi Kaknja najefikasniji su bili Đelmo i Buza sa po deset postignutih poena, a kod Igokee Robert Rikić sa 20 poena koji je u Aleksandrovac stigao iz podgoričke Budućnosti. Slijdi Strahinja Mićović sa 17 poena,  također novi igrač koji je došao iz Borca (Čačak). Draško Albijanić je postigao 13 poena. U redovima Igosa nastupili su i amerikanci: James Robinson i  Brandon Fortenberry.

Potsjećamo, uzvrtna utakmica zakazana je za srijedu 7.septembra/rujna u Kaknju.

IGOKEA – KAKANJ 88:56

Sportska dvorana u Aleksandrovcu. Gledatelja 200.Suci: Babić, Adamović i Skenderija (svi iz Banjaluke).

IGOKEA: Mićović 17, Rikić, 20, Albijanić 13, Pašajlić 8, Šibalić 8, Talić, Robinson 6, Radivojević 2, Lulić, Mahkovič 10, Fortenberi 4. Trener:Dragan Bajić.
KAKANJ: Dedić 7, Maksimović 7, Đelmo 10, Muflizović, Merdanović 6, Smajlović, Đozić, Palavra 2, Svilar 6, Tomić 8 i Buza 10. Trener: Josip Pandža.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u