KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Protiv Leotara uvijek teško

15.03.2016. - U Trebinju nemamo šta izgubiti, a možemo puno dobiti, kaže trener Pandža uoči susreta sa Swisllion Leotarom

boljkovac_šest

Košarkaši Kaknja uspješno su startovali u doigravanju za prvaka BiH. Bez većih teškoća savladali su podmlađenu ekipu Sparsa, u utakmici koja je djelimično zadovoljila trenera Pandžu. Trener pobjednika Lige 12 smatra da njegov tim mora i može igrati još bolje kako bi se mogao nositi sa jačim protivnicima, poput Igokee, Širokog, Swisllion Leoatara i Mladosti.

- Sparse smo arhivirali, okrećemo se gostovanju u Trebinju, gdje smo ove sezone doživjeli najteži poraz (78:61). Swisllion Leotar je odlična ekipa, koju predvodi vrsni stručnjak Dragoljub Vidačić. Krasi ih vanjski šut i odličan skok u napadu. U odnosu na našu ekipu atletski su dominatniji i uvijek imamo problema sa takvim ekipama. Nemamo nikakav pritisak. Idemo da odigramo dobru utakmicu, jer u Trebinju nemamo šta izgubiti, a možemo puno dobiti eventualnim trijumfom, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Sve utakmice drugog kola igraju se 16.marta/ožujka (srijeda) sa početkom u 19 sati. Pored utakmice u Trebinju još igraju Široki-Spars i Igokea-Mladost.

Već u subotu 20. marta / ožujka u Kakanj stiže aktualni prvak Igokea i to će, nema sumnje, biti košarkaška poslastica.

M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u