KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Promjene u igračkom kadru RK Kakanj

08.08.2016. - Golman Adnan Fejzović i Kenan Duraković otišli u Njemačku, a novi članovi postali golman Miodrag Čutura,Mario Grab, Dragan Martinović i Amer Denjo, za koje trener Nedžad Zaimović kaže da su ciljana pojačanja

nedzad_zaimovic
Ljetni prijelazni rok Uprava Rukometnog kluba Kakanj iskoristila je za popunjavanje igračkog kadra, koji je ostao oslabljen odlaskom golmana Adnana Fejzovića i beka Kenana Durakovića.Ova dva kvalitetna igrača dobili su zaposlenje u Njemačkoj,gdje će nastaviti igranje u niželigaškim klubovima.

Novi igrači Kaknja postali su Prijedorčani, golman Miodrag Čutura i desni bek Mario Grab, koji imaju zavidnu reputaciju igranjem u Premijer ligi. Jednogodišnje ugovore potpisali su i srednji bek Amer Denjo, koji je dosad igrao u Veležu iz Mostara i donedavnom premijerligašu Igmanu (Ilidža)  te lijevo krilo Dragan Martinović iz Teslića, koji branio boje RK Eling Teslić, Lokomotive (Brčko) i TS Bosna iz Tešnja.

Riječ je o iskusnim i provjerenim igračima za koje trener Nedžade Zaimović kaže da su ciljana pojačanja.

- Uz saglasnost Uprave, angažirao sam četiri nova igrača, s kojima ćemo sigurno biti jači u odnosu na minulu sezonu. Angažiranjem novih igrača znatno smo ojačali igrački kadar i popunili deficitarne pozicije, posebno kada je riječ o desnom beku jer dosad nismo imali izrazitog ljevaka i to mjesto su silom prilika popunjavali dešnjacima Durakovićem i mladim Admirom Bjelopoljakakom. Uz iskusnog Admira Purića i naše mlade snage, mislim da će ovi novi igrači doprinijeti boljoj i efikasnijoj igri našeg tima i da ćemo ponovo biti jedan od najozbiljnijih kandidata za prvaka, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović, koji je više nego zadovoljan obavljenim poslom u završenom prijelaznom roku.

Prema planu trenera Zaimovića, pripreme rukometaša Kaknja počet će naredne sedmice, o čemu će konačnu odluku donijeti Uprav a kluba na svojoj prvoj sjednici koja bi se trebala održati do nedjelje.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u