KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Proglašeni radnici godine u Rudniku Kakanj

21.12.2017. - Pored tri radnika godine, jednog zaslužnog radnika, dodijeljen je i Grb sa zlatnim rudarskim čekićima Elektroprivredi BiH

Za primjeran, izuzetan, odgovoran i disciplinovan rad priznanje Radnik godine za 2017. godinu u pratećim djelatnostima – elektro i mašinsko održavanje, dodijeljeno je visokokvalifikovanom bravara u Pogonu „Održavanje“, Ibrahimu Đokiću. Priznanje Radnik godine za 2017. godinu u površinskoj eksploataciji uglja dodijeljeno je rukovaoca buldozera snage preko 500 KW u Pogonu „Vrtlište“, Dževadu Čizmiću.Priznanje Radnik godine za 2017. godinu u podzemnoj eksploataciji uglja dodijeljeno je kopaču Prve grupe u Pogonu „Haljinići“, Besimu Mehak.

A jedno posebno priznanje koje dodjeljue Uprava Rudnika je Plaketa Zaslužni radnik za 2017. godinu a za izuzetan i iznadprosječan radni doprinos u realizaciji operativnih, godišnjih i strateških proizvodno-razvojnih planova, uključujući značajne učinke na upravljanju ljudskim potencijalima, sredstvima za proizvodnju i projektima površinske eksploatacije uglja. Priznanje je dodijeljeno upravniku Površinskog kopa Vrtlište Selveru Hrustiću.

Grb Rudnika Kakanj sa zlatnim rudarskim čekićima dodijeljeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda BiH“. Grb je dodijeljen za višemilionska investicijska ulaganja koja su omogućila:konsolidaciju i dugoročni razvoj Rudnika mrkog uglja Kakanj, opstanak i perspektivnost eksploatacije uglja na području Kaknja te izuzetan doprinos unaprjeđenju i razvoju proizvodnih procesa u podzemnoj i površinskoj eksploataciji uglja, podizanje zaštite na radu i pozitivne poslovne rezultate.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u