KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Problemi i pitanja mještana iz ulice Omera Maslića

15.08.2016. - Dok traje rekonstrukcija regionalne saobraćajnice kroz ulicu Mehmeda Skopljaka, dvosmjerni saobraćaj se odvija u neuslovnoj ulici Omera Maslića. Danas su mještani intervenisali i rješavali problem zastoja kada su saobraćaj blokirali gabaritni kamion i autobus. Zašto nema policije kada je saobraćajna špica, samo je jedno od pitanja, koje postavlja član Savjeta MZ Kakanj 2, Mirsad Bajtarević

03

U Mjesnoj zajednici Kakanj II u Kaknju u toku je sanacija regionalne ceste koja povezuje Kakanj s Ponijerima i dalje prema Zavidovićima. Kompletan saobraćaj preusmjeren je na ulicu Omera Maslića ( Parmak Mahala) preko željeznog starog mosta nepoznate nosivosti i nepoznatog projektanta.

To znači da u neuslovnoj i uskoj ulici Omera Maslića postoji dvosmjerni saobraćaj, a u stvarnosti sve je daleko od onoga što definišu propisi o dvosmjernom saobraćaju. Ne postoje znakovi koji to pokazuju. Ni vertikalna, ni horizontalna signalizacija. Ništa izuzev motornih vozila koja se kreću u oba smjera, ukoliko je to moguće, ne ukazuje da je ovo ulica za dvosmjerni saobraćaj.

Dana 15.08. 2016. desio se zastoj u saobraćaju koji su riješili mještani ulice Omera Maslića. Nakon rješenja zastoja došla je policija i zapisivala određena vozila, koja su kao, ometala odvijanje dvosmjernog saobraćaja na pomenutoj cesti bez horizontalne i vertikalne signalizacije! Mještani koji su pomagali u odvijanju saobraćja, zapitali su se , - Gdje je policija da svakodnevno reguliše saobraćaj u ulici Omera Maslića, posebno u udarnim terminima od 14 do 17 sati kad saobraćaju autobusi?

04

Pored ovog, svakodnevno se nameću i neka druga pitanja: o kategorizaciji ulice Omera Maslića, o štetama koje će nastati na asfaltnoj podlozi koja je poslije uređenja kanalizacije djelimično asfaltirana, a nakon radova toplifikacije uništena. Kolike će biti štete u avlijama i na objektima ? Ko će snositi troškove sanacije? Postoje i druga pitanja, koja će naknadno doći na red, a u ovom dopisu sa dostavljenim fotografijama, potpisuje ih član Savjeta MZ Kakanj 2 i novinar BH Radija, Mirsad Bajtarević.

01

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u