KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Privremeno se vraća policijski sat

29.04.2020. - U prazničnim prvomajskim danim ponovo će biti na snazi zabrana kretanja starijima od 65 i mlađima od 18 godina

praznikrada
Na konferenciji za medije Kriznog štaba ministarstva zdravstva kazano je da su za tri neradna dana prvomajskih praznika predložili donošenje zabrane kretanja starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te zabranu kretanja za sve građane poslije 20 sati.

Kazao je ovo Goran Čerkez, zamjenik ministra za javno zdravlje, navodeći da bi predložene mjere trebale vrijediti ovog vikenda, ali da u narednom periodu namjeravaju nastaviti mjere popuštanja te se naredne sedmice očekuje otvaranje trgovina na veliko i malo.

Čerkez je kazao kako porast broja zaraženih treba samo dodatno potencirati važnost poštivanja predloženih mjera, ponajprije pridržavanja mjera samozaštite.

"Vidjevši porast broja zaraženih smatrali smo da bi bio nepotreban rizik omogućiti ova tri dana (1., 2. i 3. maj) nesmetano kretanje, a ni pripadnici MUP-a ne bi to na kvalitetan način mogli ispratiti", poručio je Čerkez.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u