KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Priprema Jedanaeste sjednice Općinskog vijeća

19.09.2017. - U srijedu 20. septembra zasjedat će Kolegij Općinskog vijeća Kakanj, kako bi utvrdio prijedlog dnevnog reda za 11. redovnu sjednicu Vijeća planiranu za kraj ovog mjeseca

zgrada_opcine

Na Desetoj sjednici Kolegija biće razmatreno više zahtjeva, odgovora i inicijativa iz mjesnih zajednica, preduzeća, političkih subjekata i udruženja građana.

Kolegij će o problematici mjesnih zajednica razmatrati Zahtjev Mjesne zajednice Kakanj II u vezi prostorija za rad Savjeta MZ i u vezi rješavanja problema ruševnih kuća u naselju Albanija. Biće tu i dopis Mjesne zajednice Kraljeva Sutjeska u vezi klizišta, a protestnim pismom Kolegiju se obratio i Savjet Mjesne zajednice Čatić, u kojem se žale na zanemarivanje brige za vlastite resurse i manjak društvene odgovornosti Termoelektrane Kakanj. Na istoj sjednici biće razmatran i odgovor Termoelektrane na protestno pismo Savjeta MZ Čatići.

Kolegij će još razmotriti: Informaciju JP Grijanje Kakanj o poduzetim radnjama u vezi angažovanja advokata, Zahtjevi preduzeća Hidrogradnja Sarajevo, Podružnica Kamenolom „Greben“ Kakanj i Porezne uprave F BiH za oslobađanje plaćanja takse na istaknutu firmu i Dopis Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo.

Dvije inicijative iz Inicijativa „Naše stranke“ Kakanj također su pripremljene za sjednicu Kolegija a riječ je o čišćenju i uređenju ulica, zelenih površina korita rijeke Zgošće i igrališta te inicijativa u vezi postavljanja preventivne izbočina za smanjivanje brzine u naseljenom mjestu Doboj.

Dopis udruženja „Slatki život“ Kakanj također je pripremljen za ovu sjednicu Kolegija.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u