KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Prijem za američkog Kakanjca

10.05.2017. - Prijem za Kakanjca sa američkim državljanstvom Amara Amitovića, člana kadetske rukometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, te predstavnike RK “Kakanj”

nerminamitovic

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra razgovarao je sa Amarom Amitovićem, igračem koji je ponikao u Rukometnom klubu “Kakanj” , a član je kadetske rukometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Prijemu su prisustvovali  Džemal Bečirhodžić, predsjednika Rukometnog kluba “Kakanj” i Nedžad Zaimović, trener kakanjskih rukometaša.
Razgovaralo se o sjajnim rezultatima našeg mladog uspješnog rukometaša, njegovim planovima za budući period, te o aktuelnom momentu kakanjskog rukometa koji se nalazi na korak do plasmana u bh rukometnu elitu.

Posebna pažnja na prijemu je posvećena utakmici koju RK “Kakanj” igra u subotu  protiv  tuzlanske “Slobode”. Radi se o utakmici u kojoj naši rukometaši imaju priliku ostvariti plasman u društvo najboljih bh rukometnih klubova.
Sa prijema je upućen poziv građanima Kaknja svih uzrasta i generacija da u subotu dođu u kakanjsku dvoranu kako bismo svi zajedno podržali kakanjski rukomet, zajedno ostvarili pobjedu, te proslavili novi veliki uspjeh kakanjskog sporta.
Načelnik Nermin Mandra gostima je čestitao na sjajnim rezultatima koje postižu.

Naš sugrađanin Amar Amitović je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama 16. jula 2001.godine, te stoga ima američko državljanstvo. U Rukometnom klubu Kakanj nastupao je za sve selekcije, kao i za seniorsku selekciju, a i danas uspješno brani Nastupa za kadetsku selekciju Sjedinjenih Američkih Država, a nastupao je i za juniorsku reprezentaciju SAD-a. U osam utakmica koje je odigrao za američku kadetsku reprezentaciju na turniru u Švedskoj prosjek postignutih golova bio je 10 po utakmici.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u