KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Prijava agro proizvodnje za federalnu novčanu podršku

22.10.2017. - Obavijest za poljoprivredne proizvođače: Prijava proizvodnje za koju se očekuje federalna novčana podrška u narednoj godini, rok za prijave 15.11.2017.godine

poljogazdinstvo

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj obavještava sve  poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da su dužni u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju federalnu novčanu podršku u narednoj godini i to samo za one proizvodnje koje su bile predmet novčane podrške po federalnom programu za tekuću godinu. Prijava se podnosi Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK na obrascu PPP najkasnije do 15.11. 2017 godine.

Svi klijenti, odnosno poljoprivredni proizvođači, koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u  navedenom roku neće moći ostvariti novčane podrške u 2018.godini.

Obrazac prijave može se preuzeti u zgradi Općine Kakanj, I sprat, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj ili u šalter sali Općine Kakanj, svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u