KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Premijer liga odbojkaša: Mladost opravdala ulogu favorita

29.11.2015. - U derbiju osmog kola Brčaci bili bolji i zasluženo ostvarili maksimalnu pobjedu.Odbojkaši Kaknja podbacili i tokom cijele utakmice bili u inferiornom položaju

odbojka_aganovic

Utakmica nije opravdala epitet derbija polusezone. Podbacili su igrači Kaknja, koji su tokom cijele utakmice bili u podređenom položaju. Svoju dominaciju gosti su iskazali već u prvom setu kada su internacionalci Žarko Kisić i Jovan Čendić ubitačnim servisima i asovima stigli do uvjerljivog vodstva od pet poena(11:16), odnosno sedam(12:19) i najavili ekspresnu pobjedu.I u drugom setu isti razvoj događaja na parketu i identičan ishod (20:25). Tek u trećem setu domaći uspijevaju konsolidirati redove.Poveli su 6:4, zatim 8:5 i tada je trener Branko Mišić reagirao tajmauatom i Brčaci brzo stižu do izjednačenja(12:12),a zatim i do vodstva(12:14), koje su do kraja čak i povećali (21:25) i zabilježili maksimalnu pobjedu.

Od domaćih odbojkaša očekivalo se mnogo bolje izdanje i daleko jači otpor aktualnom prvaku.Mladost je i u ovom meču pokazao da nema ravnopravnog konkurenta i da će sigurno odbraniti naslov prvaka. Pored internacionalaca Kisića i Čendića, treba istaći srednjeg blokera Almira Čolu i iskusnog Sašu Zimonjića, koji su donijeli prevagu na parketu i upravo najveće zasluge za trijumf pripadaju ovom kvartetu.

Kakanj 78 – Mladost 0:3 (20:25,20:25,21:25)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 200. Sudije: Slaviša Kuzmanović iz Banja Luke i Darko Krunić iz Ljubinja. Delegat: Željko Kerović iz Lopara.

OK KAKANJ 78: Lepić, Pinjić, Škulj, Šljivo, Tadić, Aganović, Krivokapa, Fejzović, Mustafić, Delibašić, Ružić, Sužanj.Trener: Almir Aganović.

MLADOST: Novokmet, Nikolić, Dominković, Čendić, Janjić, Keserović, Kisić, Zimonjić, Gajić, Čolo, Divljan, Bijelović. Trener: Branko Mišić.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u