KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Preciznim šutevima Zrinjski odlučio pobjednika

05.04.2017. - U šestom kolu Lige 6, u Mostaru Zrinjski bolji od Kaknja za deset poena 95:85. Od 19 pokušaja za tri poena Zrinjski ubacio 14

Izjednačena igra u prvom periodu. Dobar skok Kaknja u napadu i odbrani. Sa zvukom sirene Palavra je ubacio svoju drugu tricu i smanjio prednost Zrinjskog na samo jedan poen (20:19).

Prvu četvrtinu ćemo zapamtiti i po borbenoj igri kapitena Kakanja Muflizovića, koji je veoma brzo skupio tri lične greške, ali je u istom periodu ubacio četiri poena, ima četiiri skoka i jednu asistenciju. Karakteristika prvog perioda igre kod naših košarkaša je i šest pokušaja Obrada Tomića, od koji je tek peti, zakucavanjem poentirao. Osjetila se razgiranost kod naših košarkaša u prvih deset minuta, a ta želja za igrom posebno je do izražaja došla u drugoj četvrtini, kada su napravili razliku od devet poena 35:44.

Zrinjski je daleko bolje ušao u drugi  period igre. Serijom od 7:0 (27:19), počela je druga četvrtina, a onda je uslijedila igra domaćina u kojoj su pod pritiskom dobre igre Pandžinih momaka dosta griješili, i omogućili da prvo poluvrijeme završi rezultatom 41:44, tri razlike za Kakanj.

Odlučujuću prednost za dalji tok utakmice Zrinjski je napravio u trećem periodu koji je završio rezultatom 31:15. Brummitt, Šamadan i Knežević, bili su nezaustavljivi i precizni. Priključio im se i Vedran Princ, tricom na kraju četvrtine, tako da je omogućio ulazak svoje ekipe u završnu četvrtinu sa prednošću koja je ulijevala samopouzdanje.

Na kraju rezultat od deset poena razlike, ako uzmemo u obzir da je Kakanj bolje igrao prvo, a Zrinjski drugo poluvrijeme, najrealniji je ishod ove utakmice.

Zadnje dvije minute na terenu su bili igrači koji tokom ove utakmice nisu ranije ulazili u igru: Tihomir Vranješ, Rijad Samjlović i Naser Đozić.

HKK Zrinjski- KK Kakanj 95:85
(20:19,21:25, 31:15 i 23:26)

Dvorana na Bijelom brijegu. Gledatelja 500. Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Ademir Zurapović (Tuzla) i Ernad Karović (Zenica). Delegat/komesar: Boro Sesar (Čitluk).

ZRINJSKI: Petrić, Knežević 8, Planinić, Princ 22, Zovko, Đurasović 18,Golemac, Bundović 1, Barač 2, Begić 3, Brummitt 24, Šamadan 17. Trener: Hrvoje Vlašić.
KAKANJ: Dedić 5, Vranješ 2, Šakotić 16, Muflizović 6, Merdanović 4, Ćurevac 8, Đozić, Dželmo, Palavra 17, Svilar 15, Tomić 12, Smajlović. Trener: Josip Pandža.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u