KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Poticaji u oblasti poduzetništva i poljoprivrede

02.07.2016. - Podsjećamo na javne pozive, a za pripremu aplikacije na usluzi su službenici Općine, Udruženja poslodavaca Općine Kakanj (UPOK) i Saveza poljoprivrednih udruženja “KAP”

kakanj_007

U prostorijama Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, a na inicijativu Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj, održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca općine Kakanj (UPOK) i Saveza poljoprivrednih udruženja “KAP” Kakanj.

Na sastanku se razgovaralo o iznalaženju mogućnosti i načina dodatnog upoznavanja privrednika, poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika sa područja općine Kakanj sa javnim pozivima i programima za podsticaje objavljenim od strane federalnih i kantonalnih ministarstava.
Još jednom je akcentirano da su, u cilju olakšanja pripremnih aktivnosti za apliciranje, službenici Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj, UPOK-a i Saveza poljoprivrednih udruženja “KAP” Kakanj na raspolaganju svim zainteresovanim kako bi prikupili neophodnu dokumentaciju i blagovremeno aplicirali.

Aktuelne javne pozive čitajte klikom na naslove:

Uputstvo o poticanju poljoprivredne proizvodnje za 2016. godinu (Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK)

Pravilnik o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH)

Programu sufinansiranja i samozapošljavanje u oblast poljoprivrede (Ponovo otvoreni javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje)

Poticaji u oblasti poduzetništva (Ministarstvo za privredu ZDK)

Sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije (Općina Kakanj)

Poziv proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka za II kvartal (Općina Kakanj)

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u