KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Poraz rukometaša u Visokom

18.11.2018. - Rukometaši ''Bosne 2'' su u KSC Mladost u Visokom u okviru devetog kola Prve rukometne lige Federacije BiH savladali Kakanj rezultatom 33:30. U ekipi Kaknja se itekako osjetio izostanak mladog Amara Amitovića.

DSC03177

Deveto kolo rukometne Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine donijelo je komšijski derbi između ekipa ''Bosna 2'' i ''Kakanj''. U kulturno-sprotskom centru Mladost druga ekipa Bosne je u uzbudljivoj završnici došla do pobjede nad borbenom ekipom Kaknja rezultatom 33:30.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbudljiv i neizvjestan rukomet, a Kakanjci su na odmor otišli sa minimalnom prendošću (18:19). Drugi period igre pružio je mnogo bolju igru domaćeg tima koji je slavio nakon preokreta rezultatom 33:30.

U ekipi Kaknja se itekako osjetio izostanak ponajboljeg igrača Kaknja, Amara Amitovića koji je zbog nastupa u juniorskoj reprezentaciji SAD-a odsutan. U taboru Kaknja imali su i dosta prigovora na navodno neobjektivno dijeljenje pravde sudijskog dvojca Mulabdić - Murtezanović. 

Visočki tim su do pobjede vodili Sead Sirčo sa 10 i Harun Babić sa devet postignutih golova. Golman Adnan Kurtović je upisao 14 odbrana. U gostujućoj ekipi najviše golova postigao je Haris Bračković koji je susret okončao sa 10 golova. Tarik Balta je postigao 7, a Salih Delić pet golova. Itekako se osjetio izostanak mladog Amitovića koji nije nastupio zbog reprezentativnih obaveza u SAD-u.

Kakanjci su nakon devet kola na omjeru od pet pobjeda i tri poraza, a u narednom kolu će na domaćem terenu ugostiti ekipu Sane iz Sanskog Mosta.

RK BOSNA 2 – RK KAKANJ 33:30 (18:19)

KSC Mladost Visoko. Sudijski par: Mulabdić– Murtezanović. Delegat Šehić

Isključenja: Bosna 2 (4 minuta) – Kakanj (6 minuta). Sedmerci: Bosna 2 (0/2) Kakanj (2/4).

RK BOSNA 2: Imamović, Hrnjić 1, Ahić 3, Hadžimehmedagić, Halilbegović 1, Sirčo 10, Babić 9, Redža, Kurtović, Čabaravdić, Jamaković, Sirčo H. 2, Semić, Alihodžić, Karavdić H. Trener Mirza Handžić.

RK KAKANJ: Lilić, Čehajić, Spahić 4, Čobo, Demir 2, Kubat, Brkić 2, Kusić, Hadrović, Delić 5, Balta 7, Bračković 10. Trener Nedžad Zaimović.

E.Škulj/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u