KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Poraz odbojkašica Kaknja u Bihaću

25.03.2019. - U posljednjem kolu Superlige –Sjever Federacije Bosne i Hercegovine, odbojkašice Kaknja poraže od ekipe Bihaća rezultatom 3:1. Izabranice trenera Fazlića prvenstvenu sezonu završile na četvrtom mjestu sa 37 osvojenih bodova što se može smatrati uspjehom

odbojkasice

Na posljednjem gostovanju trener Salih Fazlić na raspolaganju je imao samo osam igračica i nešto više od poraza, objektivno nije mogao ni očekivati. Prva dva seta igračice Bihaća bile su bolje i riješile u svoju korist s uvjerljivim rezultatom (25:12, 25:15). Ipak, izabranice trenera Fazlića uspijevaju konsolidirati redove i treći set riješiti u svoju korist (25:22) i produžiti nadu za osvajanje bar jednog boda.Premda su pružile su solidan otpor u četvrtom setu, koji je trajao 28.minuta, Bišćanke su u zanimljivoj završnici dobile i ovaj set (25:22) i stigle do pobjede.

Bez obzira na poraz, trener Salih Fazlić nije nezadovoljan jer je njegova ekipa još ranije ostvarila plan i osvajanjem četvrtog mjesta uspješno završile prvenstvenu sezonu.
-Obzirom da smo igrali bez nekoliko standardnih igračica, nismo ni očekivali nešto više od poraza na teškom gostovanju u Bihaću.Mi smo realizirali sve što smo zacrtali u ovoj sezoni i plasman na četvrto mjesto predstavlja veliki uspjeh za našu mladu ekipu , kazao je za naš portal trener odbojkašica Kaknja Salih Fazlić.

Prvo mjesto i plasman u doigravanje sa prvakom Južne grupe izborila je ekipa Orašja, koja je osvojila 42 boda, koliko i Gradina-Herceg, koja ima slabiju set razliku.

ŽOK“Bihać“ – ŽOK „Kakanj“ 3:1

Sportska dvorana „Luke“ u Bihaću. Gledatelja 250.Sudije: Amir Džumugović i Almir Muslić(Bihać).
Utakmica 18.kola Superlige-Sjever Federacije BiH.ŽPK „Bihać“-ŽOK“Kakanj“ 3:1, po setovima; 25:12, 25:15, 22:25, 25:22.
ŽOK“BIHAĆ“ Fišek, Halilović, Mujadžić, Hadžić, Aličekanović, Dizdarević, Karat, Kartal, Lipovača, Čavkunović. Trener:S.Hubić.
ŽOK“KAKANJ“: S.Čaluk, Alajbegović, Ganić, A.Neimarlija, Trako, Jašarspahić, Topalović, Bjelopoljak.Trener:Salih Fazlić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u