KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Poraz odbojkaša BiH od razigrane Austrije

29.05.2019. - Reprezentativci Austrije demonstrirali vrhunsku odbojku i maksimalnim rezultatom (3:0) porazili selekciju Bosne i HercegovineNakon pet godina pauze, ljubitelji odbojke imali su priliku da na djelu vide mušku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a pred početak utakmice priređen je oproštaj dugogodišnjeg kapitena OK Kakanj i reprezentativca Bosne i Hercegovine Almira Aganovića, kojem su Emir Aljabegović, dopredsjednik OK"Kakanj 78", Načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo i predsjednik OS BiH Alija Fatić uručili prigodne poklone.

Sportska dvorana KSC u Kaknju bila je dupke puna i naši reprezentativci imali su veliku podršku. Nažalost, za protivnika su imali jednu od najjačih i najkvalitetnijih evropskih reprezentacija i nisu mogli pružiti jači otpor. Poraženi su maksimalnim rezultatom jer je razlika u kvaliteti drastična.

Već na otvaranju prvog seta moglo se naslutiti da će Austrijanci ekspresno doći do trijumfa.Sa četiri uzastopna as poena briljatnog Paula Bucheggera gosti su poveli sa 6:1 i Baković je bio primoran da traži tajmaut. Adi Osmanović i Nenad Šormaz uspjeli su osvojiti šest poena , ali to nije bilo dovoljno da se smanji uvjerljivo vodstvo i Baković je kod rezultata 6:15 ponovo morao posegnuti za drugim tajmautom.Gosti su djelovali sve sigurnije i bez teškoća dobili prvi set s čak 13 poena više(12:25). Izabranici trenera Bakovića bili su u grču, imali loš servis i to su gosti znalački iskoristili.
Drugi set naši reprezentativci otvaraju mnogo bolje.Poveli su 2:0, dugo bili u egalu, ali su gosti u 12.minuti stigli do četiri poena više i već tad je bilo jasno da će i ovaj set dobiti lakše nego što su očekivali. Ponovo je bljesnuio nezadrživi Paul Buchegger koji je došao do punog izražaja i sa pet poena riješio i ovaj set.

Najbolji ulazak izabranici selektora Bakovića imali su u trećem setu.Imali su vodstvo 6:4, ali gosti anulirajui tu prednost i preuzimaju vodstvo(9:10), koje nisu ispuštali do kraja i meč riješili maksimalnom pobjedom od 3:0. Većim dijelom ovog seta naši reprezentativci imali su dobar prijem, kvalitetan servis, ali u završnici im je nedostajlo koncetracije.Sa dva uzastopna poena(13:17 i 14:17) mladi Marko Milovanović, igrač Kaknja, digao je na noge gledatelje,koji su na kraju dvoranu napustili zadovoljni bez obzira na poraz našeg državnog tima jer su mogli uživati u vrhunskoj odbojci koju su demonstrirali sjajni igrači Austrije, u čijim redovima su prednjačili Paul Buchegger, bez dvojbe, prvo ime susreta, te Maximilijan Lauddfahrer i Anton Lukas Menner, dok je kod su kod naše reprezentacije najbolji bili Adi Osmanović i Nenad Šormaz.

Već u nedjelju, 2.juna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima priliku za popravni ispit, kada u Kaknju igra protiv selekcije Mađarske.

Bosna i Hercegovina – Austrija 0:3

Dvorana KSC u Kaknju. Gledatelja 1.000. Sudije: Lopes Pinto Pedro (Portugal) i Milan Nikolić ( Brčko, Bosna i Hercegovina. Delegat utakmice:Faruk Softić (Breza, BiH).Druga utakmica grupe „A“ u Srebrenoj Europskoj ligi. BiH-Austrija 0:3,po setovima 12:25, 18:25, 17:25.

BOSNA i HERCEGOVINA: Almir Čolo, Alen Didović, Tihomir Gajić, Radoslav Janjić, Mlađan Lukić, Marko Milovanović, Sejdin Mustafić, Adi Osmanović, Miloš Popović, Andrej Ristić, Luka Šormaz, Nenad Šormaz, Nemanja Vidović, Velibor Vuković. Selektor: Edin Baković. Pomoćni treneri: Dalibor Mićić i Almir Aganović. Kondicioni trener: Mirza Demir.
AUSTRIJA: Markus Berger, Paul Buchegger, Nicola Grambmiller, Edin Ibrahimović, Mathaus Jurkovics, Niklas Kronthaler, Maximilijan Landfahrer, Stephan Langwieser, Anton Lukas Menner, Florian Greorg Ringseis, Maximilijan Thaller, Thomas Trothann, Alexander Tusch. Selektor: Michael Warm. Trener:Robert Koch.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u