KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Poraz košarkaša u prvoj pripremnoj utakmici

07.09.2019. - U prvoj pripremnoj utakmici košarkaši Kaknja su na domaćem terenu zabilježili poraz od tri poena razlike 77:80


Poslije desetak dana priprema i trenažnog procesa u kojem se nije nešto značajnije uigravao tim, u Kaknju su pripremnu utakmicu odigrali Mladost iz Mrkonjić Grada i KK Kakanj. Bez obzira što je u ovim utakmicama rezultat u drugom planu, oko 200 gledalaca, vidjelo je dosta borbenu i za početak priprema kvalitetnu utakmicu. Bila je ovo prilika da novi igrači, u oba tima, pokažu koliko se na njih može računati i šta se od njih može očekivati u novoj sezoni. Novosađani u timu iz Mrkonjića grada, Birovljev i Stojanović, pokazali su da će biti značajan oslonac u Mladosti. Dok je Jovanović uspio uz razigravanje ubaciti i devet poena, mladi Birovljev je bio najefikasniji igrač utakmice ubacivši 26 poena. Dojučerašnji kapiten Kaknja u novom dresu, Aldin Muflizović, pokazao je standardnu borbenost, čime će sigurno i osvojiti navijače u Mrkonjić Gradu.Treba reći da je Mladost odigrala vrlodobro s obzirom da u timu nije bilo, povrijeđenog, Đorđa Aleksića.

Kod Kaknja se vidjelo da novi igrači još uvijek trebaju vremena da bi se prilagodili zamislima Benjamina Šabića, ali i da bi se ostali dio ekipe harmonizirao u timsku cjelinu kakva mogu biti. Vidjelo se da treba igrati za prostor iz kojeg će Jovan Đorđević i Anes Podojak koristiti svoje šuterske sposobnosti, jer su i jedan i drugi večeras pokazali da takve prilike koriste izuzetnom efikasnošću, bez obzira sa koje pozicije su šutirali. Posebno su bile efektne obe Anesove trice, od tri koje je ukupno šutirao. Dok je Đorđević pokazao iskustvo, mirnoću i spretnost koja je rezultirala sa 15 poena. Očigledno je da će Refiku Bašiću, trebati što više utakmica kako bi podigao efikasnost dok je pokazao dominantnost u skoku. Mirsad Pilavdžić je imao veliku želju i kako vrijeme bude odmicalo treba očekivati da će dostići prošlosezonsku formu. Ermin Dedić je odigrao na nivou utakmica koje je pružao na ovom parketu ali znamo da može bolje. Bila bi nepravda ne istaći Adnana Arslanagića i Mirzu Velića, koju su za početak priprema i prvu utakmicu pokazali i više od očekivanja. Haris Ćurevac je poslije desetodnevnih treninga odigrao sa dovoljno energije, ubacio četiri poena, a novi kapiten Nermin Buza, u nekoliko situacija je i djelovao kapitenski, a vjerujemo da će dati značajan doprinos u izgradnji timske igre i timskog druženja na parketu i izvan njega. Ostali igrači Kaknja večeras nisu zabilježili ulaske u igru.

Sve u svemu, i jedna i druga ekipa pokazale su i više od realnih očekivanja, s obzirom da su značajno izmjenile roster i da treniraju tek desetak dana.

KK Kakanj – KK Mladost 77:80
(17:24, 20:22, 22:15, 18:19)

Prijateljska utakmica. Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 200. Sudije: Dženan Hasić, Hasan Bajgorić i Azur Lušija.

KK Kakanj: Ermin Dedić 4, Adnan Arslanagić 25, Ernes Mešinović, Jovan Đorđević-Marinković 15, Anes Podojak 6, Haris Ćurevac 4, Mirza Velić 14, Bartol Lučić, Nermin Buza 2, Džan Pirić, Refik Bašić 7, Mirsad Pilavdžić. Trener. Benjamin Šabić.

KK Mladost: Aleksa Birovljev 26, Stefan Kljajić 7, Aleksa Stojanović 9, Aldin Muflizović 4, M. Marković, Bojan Lulić 5, M. Protić, Stefan Milanović 8, D. Tomić, Gojko Sudžum 9, Dušan Jotić 2, Dragan Đuranović 8. Trener: Goran Sladojević.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u