KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Poraz košarkaša u Donjem Vakufu

09.11.2019. - Utakmica u kojoj se vidjelo da ova ekipa Kaknja može još napredovati, otišla je na stranu domaćina rezultatom 79:75

kkvelika
Utakmica je počela sa dvije trice Carable Ervina za Promo i poenima sa dva polaganja Refika Bašića i Adnana Arslanagića za 6:4. Uspjeli su domaći povesti 10:4, a onda je rasterećeno i bez grča, ekipa Kaknja napravila seriju od 0:12 i povela sa šest poena razlike 10:16. Svoje redove su konsolidirali košarkaši Proma i uspjeli prvu četvrtinu dovesti u egal (19:19), a za izjednačenje pogodio je Mustafica tri poena na isteku prvog perioda. Najbolji pojedinac kod Donjevakufljamna u prvih deset minuta bio je Amerikanac, Carable Ervin Li sa deset poena.

U drugom periodo nioje samo Kaknj igrao u grču, ali u toj „tvrdoj“ igri bolje su se snašli košarkaši Proma.Četvrtina je završila sa malo poena, uikupno 23 (15:8). Ekipa Kaknja, početak četvrtine je počela nesportskim faulom, iz čega je Sedlarević pogodio jedno slobodno bacanje, a onda Mustafica iz ekstra posjeda ubacio tricu i kao da je ovaj start drugog perioda sve poremetio od onoga što je trener Šabić sa svojim igračima zamisklio. Veliki broj greški, prati igru Kaknja: ukradene lopte iz predaje, koraci, prestupi na čeonoj aut liniji, a uz sve to bez vanjskog šuta rezultiralo je sa samo osam ubačenih poena u drugih deset minuta. Promovci su bili nešto bolji, ubacili 15, i na veliki odmor se otišlo rezultatom od plus sedam za domaće.

U trećem periodu košarkaši Kaknja su uspjeli eliminisati greške koje su pravili u prethodnoj četvrtini i znatno popravili vanjski šut. Deset minuta u kojima su kapiten Buza i njegovi saigrači neutralisali prednost Proma iz prvog poluvremena. Dedić, Arslanagić, Đorđević, Buza i Velić dva puta pogodili su trice i okrenuli rezultat u svoju korist 48:52. Vakufljani nisu gubili glavu. Iskusni stručnjak Hamdo Frljak, pravovrfemeno je tražio predah za svoje igrače i u zadnji period se ušlo sa egal rezultatom 55:55.

Tim domaćina, cijelu je utakmicu imao bržu i efikasniju tranziciju u odnosu na goste. Početkom posljednjeg perioda kod rezultata 57:57, Kaknjci zbog pet ličnih greški ostaju bez Arslanagića, glavnog organizatora igre, a onda je proradio i vanjski šut igrača sa Vrbasa.U seriji od četiri trice, jednu su ubacili Kaknjci a tri Donjevakufljani i došli do prednosti 71:64, koju više nisu ispuštali do kraja utakmice. Kaknj se približio tricama Đorđevića i Velića na 77:75, 24 sekunde prije kraja, ali su izgubili dva posjeda ispod svoga koša, nisu uspjeli organizirati nijedan napad i Sedin Karavdić je slobodnim bacanjem ½ stavio tačku na rezultat 79:75.

Bila je ovo utakmica u kojoj se vidjelo da ekipa Kaknja može još bolje i još više od onoga kako su igrali na dva gostujuća meča (Zrinjski i Promo). Daljim podizanjem koncentracije, smanjivanjem broja izgubljenih lopti i ulaskom u top formu brzo će doći i pobjeda sa gostujućeg terena, što je u ovom trenutku potrebno da izgrađeno samopouzdanje bude na još višem levelu. Nekada treba imati i sreće, koja je večeras zaobišla ekipu Kaknja.

KK Promo – KK Kakanj 79:75
(19:19, 15:8, 21:28, 24:20)

Utakmica petog kola košarkaškog prvenstva BiH. Arena Promo u Donjem Vakufu. Gledalaca 900. Sudije: Saša Babić, Milan Adamović i Dragoslav Rađević. Delegat: Ante Drmić.
KK Promo: Milorad Sedlarević 15, Carable Ervin Li 19, Admir Dzihan, Dino Alkić, Alija Islamović, Ismail Hodžić, Imran Fazlić 13, Nedim Mustafica 9, Damir Kasun, Ernad Ganić, Sedin Karavdić 18, Prince Orizu 5. Trener: Hamdo Frljak. Pomoćni trener: Kenan Jugo.
KK Kakanj: Ermin Dedić 6, Adnan Arslanagić 6, Ernes Mešinović 2, Jovan Đorđević Marinković 17, Faris Sikira, Haris Ćurevac 10, Mirza Velić 14, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić 1, Nermin Buza 11, Refik Bašić 8, Bartol Lučić. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u