KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Pokazna vježba mladih Crvenog križa Žepča i Kaknja

01.05.2016. - Četrnaestero mladih iz Crvenog križa Kaknja, zajedne za bratskom organizacijom iz Žepča, ukazivali prvu pomoć na 53 simulirane situacije u gradu Žepču

ck_tekst_zepce

Uoči prvomjaskih prazničnih dana, u Žepču je 30. Aprila održana pokazna vježba koja je ekipama prve pomoći Crvenog križa Kakanj i Crvenog križa Žepče služila kao uvertira za predstojeće općinsko (7.5.) i kantonalno takmičenje (14.5.) koje se ove godine održavaju u Zenici.

Pokazna vježba je bila raspoređena i organizovana na ukupno 10 lokacija. Tematike poligona su bile usko vezane za svakidašnje nemile događaje: tuča, saobraćajne nesreće do povreda u minskom polju. Događaj je popraćen od mnogobrojnih građana Žepča kao i ekipa srednjih i osnovnih škola u prvoj pomoći. Na ovaj događaj je otputovalo ukupno 14 volontera iz Kaknja koji su radili kao sudije poligona, markiranti na kojima su simulirane povrede, te ekipa prve pomoći. Utisci ibrezultati su odlični, a ekipe su uspješno zbrinule 53 simulirane povrede, te spremno dočekuju predstojeća takmičenja, rekao je za KakanjLive Jasmin Bajrić, predsjednik Mladih Crvenog križa/krsta Općine Kakanj.

Ovu pokaznu vježbu su pratile ekipe podmlatka svih osnovnih skola Općine Žepče, kao i dvije ekipe mladih, iz Srednje mješovite škole "Žepče" i KSC “Don Bosco” Žepče.

Najveću zaslugu za ovako uspjesno organiziranu pokaznu vjezbu nosi Ekipa za realističan prikaz povreda, rana, oboljenja i stanja-a CK Zepče.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u