KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pobjediti Igokeu bila bi vrhunska senzacija

03.05.2016. - Košarkaši i trener Pandža sanjaju iznenađenje. Samo jedna pobjeda u finalnoj seriji nad Igokeom bila bi vrhunska senzacija, kaže trener Pandža

Pred sutrašnju drugu utakmicu finalne serije u tri dobijene utakmice u Košarkaškom klubu Kakanj održana je redovna press konferencija, na kojoj su se novinarima obratili predsjednik Kluba Mevludin Delibašić, sekretar Samir Lušija, trener Josip Pandža i igrači Ermin Dedić i Eldar Merdanović.

Podsjećama prva finalna utakmica odigrana je u Aleksandrovcu i tom prilikom Kakanj je poražen rezultatom 84:60. Tokom ovog susreta sa novinarima o toj utakmici govorio je trener Pandža.

Igokea je ekstremno kvalitetna

Njegove ocjene su realne i objektivne, posebno kada poredi mogućnosti i jedne i druge ekipe:
- U prvoj finalnoj utakmici mi smo bili pod velikim respektom i protivnika i značaja finalne utakmice. Niko od nas nikada nije igrao ovo finale i to se vidjelo u prvom poluvremenu.Nekada je teško plan utakmice prenijeti na teren posebno kada poredimo košarkaše Igokee sa našom ekipom. Oni su vrhunski tim. Šta god smo pokušavali u prvom poluvremenu bili smo kažnjeni, a uzimali smo neki koncepcijski rizik na Albijaniću koji je u prvom poluvremenu pogodio sve šuteve. Ono što nisu pogodili uzimali su skokovima u napadu. Košarkaši Igokee su prosječno viši deset centimatara i teži su deset kilograma i nama je teško igrati protiv takve ekipe. Eksteremno su kvalitetni. Ostali su brzo bez pleja Katnića, ali je Pašajlić odigrao najbolju utakmicu u životu i mi smo nesretnici, da je odigra baš protiv nas.U drugom poluvremenu mi smo imali faze u igri kada smo izgledali dobro, pogotovo u trećoj četvrtini kada smo uspjeli svesti razliku na 13 poena i čak imali zadnji napada na kraju trećeg perioda.To je pokazalo da mi nismo slučajno u ovom finalu.Ne zamjerim ništa svojim igračima za prvu utkmicu i nadam se da smo je iskoristili za formiranje iskustva igranja u finalu.

O drugoj utakmici koja se igra sutra, srijeda 04. maja u 20,15 sati, Pandža kaže da bi samo jedna pobjeda nad Igokeeom u finanlnoj seriji predstavljala vrhunsku senzaciju:
- Nadam se da ćemo sutra biti bolji u odnosu na odigrano u prvoj utakmici.Tražit ćemo izneneđenje. Ako izneneađenja i ne bude nadam se da ćemo razlikom biti puno bliže u odnosu na sve utakmice koje smo igrali sa Igokeom. Za naše ekipe ekstremno su kvalitetni i samo se nadam da ćemo uz podršku publike dobiti novu energiju da budemo blizu, a zajedno i ja i igrači sanjamo veliko izneneđenje. Definitivno samo jedna pobjeda protiv Igokee bila bi vrhunska senzacija.

Ispoštovati planirano na terenu

Ermin Dedić:
- Imali smo plan za utakmicu u Laktašima. Nismo ga uspjeli ispoštovati. Izuzetno su kvalitetni. Na našu odbranu su imali napadačke odgovore. Dobro smo se odmorili, pripremali smo se za sutrašnju utakmicu i uz plan kojeg ćemo opet pokušati ispoštovati nadam se da možemo doći do nekog iznenađenja, jer imamo određeni kavlitet.

Eldar Merdanović:
- Prva utakmica u Laktašima nas nije mnogo uzdrmala. Mi smo, kada je riječ o protivniku ponešto i testirali u toj utakmici. Analizirali smo naše greške i planiramo ih ispraviti. Mi smo spremni dati sve od sebe i želimo zajedno sa navijačima uživati u još jednoj dobroj košarkaškoj predstavi.

Visoko podignuta ljestvica za narednu sezonu

Na kraju ovog susreta sa novinarima sekretar Kluba Samir Lušija je istako da u seniroskom timu Kakanja od 12 igrača njih osam uspješno studira istakavši da je to posebna vrijednost ovog tima, a zatim je zamolio predsjednika Kluba Mevludina Delibašića, da kaže nešto o sezoni koija se bliži svome kraju.

Mevludin Delibašić:
- Prije svega zahvaljujem se igračima i treneru na uspjehun koji su ostvarili u ovoj sezoni.Naš plan bio je plasman u ligu 6, međutim, plan je višestruko prebačen. Sve što dolazi iz utakmice u utakmicu je ustvari šlag na tortu. Ako sutra, eventualno pobjedimo, to će biti vrhunac u ovoj sezoni. Zahvaljujem se i publici koja je bila najvjernija i najbrojnija i U u Ligi 12 i u Ligi 6. Imali smo najveću posjetu tokom cijele sezone.Zato posebno hvala svima koji nas redovno prate i podržavaju. Zahvaljujem se našim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo ostvareno.Prije svega mislim na Općina Kakanj, mislim na BH Telecom, tu je Vlada Ze-Do kantona, Trgošped Kakanj, firma Zaimović, zatim Tiron, Taverna-S, AB Petrol i svima od srca zahvaljijem. Izvinjivama se ako sam nekoga zaboravio. Sada me svi pitaju šta ćemo u narednoj sezoni? Visoko smo podigli ljestvicu. Biće teško pripremiti nešto novo.Nadam se da ćemo uz našeg trenera i uz igrače, od kojih većina ima ugovor i sljedeće sezone, postavljati neke nove granice u uspjesima Kluba. Sigurno je da nećemo ići dole, a dokle ćemo se penjati, vidjet ćemo. Vrijeme je prad nama.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u