KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Pobjeda protiv Sane za prvo mjesto

27.11.2016. - Rukometaši Kaknja ostvarili osmu pobjedu i sa 24 osvojena boda preuzeli prvo mjesto od Gračanice koja je u derbiju poražena od tuzalanske Slobode

Kao što se i očekivalo, rukometaši Kaknja zabilježili su uvjerljivu pobjedu protiv Sanjana, koje je od još veće katastrofe spasio Anis Bojić, koji je postigao 11 pogodaka. Predvođeni raspucanim Admirom Purićem, strijelcom 17 golova, igrači Kaknja su postigli rekordnih 47 pogodaka i još više poboljšali ionako impozantnu gol-razliku. Ne treba zanemariti ni učinak ostalih igrača, posebno pivota Adija Đuhera,koji se sedam puta upisao u listu strijelaca, te Maria Graba, Admira Bjelopoljaka i Selmina Zahirovića, koji su postigli po četiri gola.

Bila je ovo osma pobjeda izabranika trenera Nedžada Zaimovića, koji su se bodovno izjednačili sa dosad neporaženom Gračanicom, koja je juče u derbiju poražena na svom terenu od tuzlanske Slobode(23:24).

-Zahvaljujući boljoj gol-razlici izbili smo na prvo mjesto i pitanje jesenjeg prvaka bit će poznato nakon posljednjeg kola u kojem gostujemo u Tuzli gdje ćemo u međusobnom okršaju sa Slobodom riješiti ko će prezimiti na vodećoj poziciji. Utakmica protiv Sanjana bila nam je lakši trening pred meč odluke u Tuzli, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Potsjećamo, vodeća trojka; Kakanj, Gračanica i Sloboda imaju po 24 osvojena boda(osam pobjeda i jedan poraz) i već sad se može reći da će „mrtva“ trka za prvaka trajati do posljednjeg kola proljetnog dijela prvenstva.

Kakanj-Sana 7 (Sanski Most) 47:27

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150. Sudije: Emir Drugović iz Visokog i Emir Konjičanin iz Sarajeva. Delegat: Esad Hurić iz Goražda.

RK „KAKANJ“:Čehajić, Ćutura, Grab 4, Glumičić 3, Purić 17, Bjelopoljak 4, Mehić, Amitović 2, Sužanj 1, Zahirović 4, Martinović 3, Đuhera 7, Bašić 1, Denjo 1.Trener:Nedažd Zaimović.
RK „SANA 7“: Grahovac, Turan 1, Mujagić 3, Škorić 5, Grbić 1, Ibričić 2, Gredelj, R,Musić, E.Musić, Blagojević 4, Aganbegović, Osmanović, Bojić 11, Handanović. Trener: Elbisa Cerić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u