KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Pobjeda odbojkašica nakon velikog preokreta

09.12.2018. - U derbiju 9.kola Superlige Federacije, odbojkašice Kaknja velikim preokretom u tajbreku savladale vodeću ekipu Bihaća i ostale u konkurenciji za naslov jesenjeg prvaka

Nakon dva uzastopna poraza na gostovanjima u Gračanici i Srebreniku, odbojkašice Kaknja uspjele su doći do velikog trijumfa u dvoboju s vodećim Bišćankama. Dvije nivelirane ekipe , koje jedine konkurišu za prvo mjesto, pružile su solidnu partiju i opravdale epitet derbija.

Susret su bolje otvorile domaće igračice(4:1), ali se na tehnički tajmaut otišlio s velikom prednošću Bišćanki(6:12).Gošće su bile u vodstvu sve do 22:22 kada je Adna Neimarlija poravnala rezultat, ali gošće ipak uspijevaju prvi set riješiti u svoju korist (23:25). I u drugom setu igračice Kaknja imaju bolje otvaranje i sigurno vodstvo sve do tehničkog tajmauta(12:9), koje se postepeno „topi“ jer

Bišćanke djeluju sigurnije i uigranije.Stigle su do poravnanja(16.16),zatim preći u vodstvo (19:22) i već tad je bilo jasno da će dobiti i ovaj set, koji je završen istim rezultatom kao i prvi(23:25). U oba ova seta igračice Bihaća ispoljile su veću sigurnost i manje griješile,ali se ne može reći da su nadigrale naše odbojkašice. Ono što su propustile u prva dva seta izabranice trenera Fazlića nadoknadile su u trećem setu u kojem su gošćama prepustile samo 12 poena! Bio je to nagovještaj preokreta.Svakako, najviše uzbiđenja i rezulatske neizvjesnosti malobrojni gedatelji vidjeli u četvrtom setu kojeg su igračice Kaknja dobile na poen razliku(26:24) i produžile nadu u potpuni preokret i pobjedu.Odluka je pala u tajbreku u kojem su igračice Kaknja djelovale sigurnije, odlučnije i na kraju zasluženo trijumfovale i osvojile dva boda i ostale u trci za naslov jesenjeg prvaka.

Pored iskusne Sare Lepić i Majre Mušija, čije se odsustvo u nekoliko prethodnih utakmica itekako osjetilo , treba pohvaliti i ostale igračice Kaknja, koje su smogle snage da poslije dva uzastopna gostujuća poraza u derbiju kola, bolje reći prvog dijela sezone, dođu do velikog preokreta i prekinu seriju vodeće ekipe Bihaća i prvenstvenu trku učine još zanimljivijom i neizvjesnijom.

ŽOK „KAKANJ“-ŽOK „BIHAĆ“ 3:2

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 100.Sudije:Medin Mujkić (Zenica) i Armin Čeliković(Kakanj). Delegat:Asad Omerović (Sarajevo).Prvenstvena utakmica 9.kola Superlige Federacije BiH. ŽOK „Kakanj“-ŽOK“Bihać) 3:2, po setovima; 23:25, 23:25, 25:12, 26:24, 15:11.

ŽOK „KAKANJ“ Ema Zukić, Majra Mušija, Hena Bjelopoljak, Sara Lepić, Amna Neimarlija, Edvina Imamović, Ema Jašarspahić, Nerma Topalović, Amna Neimarlija, Sara Alajbegović, Lejla Ganić, Sajra Čaluk. Trener:Salih Fazlić.
ŽOK“BIHAĆ“: Ema Fišek, Senija Kartal, Edina Hodžić,Samra Dedić, Darija Ibrahimspahić, Una Dizdarić, Alma Alibegović, Sumeja Kartal, Sara Alić Ekinović, Jasmina Čavkunović, Lejla Čaušević, Neira Čaušević. Trener: Semin Hubić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u