KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Pobjeda odbojkašica Kaknja za prvo mjesto

24.02.2019. - U okviru 14.kola Superlige Federacije, odbojkašice Kaknja porazile petoplasiranu ekipu Viteza i sa nova tri boda izbile na prvo mjesto s bodom prednosti nad Gradinom-Herceg i Orašjem

Igračice Kaknja opravdale su ulogu favorita i pobijedile petoplasiranu ekipu Viteza, koja je i pored poraza ostavila solidan utisak. Sva tri seta bila su zanimljiva, posebno prvi, kojeg su izabranice trenera Saliha Fazlića dobile na poen razliku (27:25). I u drugom setu domaće igračice su morale uložiti dosta truda, znanja i koncetracije i to im se itekako isplatilo jer su i ovaj set dobile samo dva poena više (25:23). Svoju dobru igru materijalizirale su i u trećem setu u kojem su igračice Viteza stigle do 22 poena, ali nisu uspjele zaustaviti razigrane odbojkašice Kaknja.

Ovom pobjedom igračice Kaknja sa 31.bodom preuzele su vodeću poziciju od vodeće ekipe Maglaja, koja je porazom u Srebreniku (3:0,op.a.) pala na četvrto mjesto. Bod manje imaju Gradina-Herceg i Orašje i već sad se može reći da će borba za naslov prvaka biti sve do kraja sezone.

U narednom kolu odbojkašice Kaknja gostuju u Kalesiji gdje će snage odmjeriti sa ekipom Bosne koja zauzima predposljednje mjesto sa samo pet osvojenih bodova i za očekivati je da će izabranice trenera Fazlića nastaviti pobjedonosnu seriju i zadržati prvo mjesto.

ŽOK Kakanj-OK Vitez 3:0

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150.Sudije: Medin Mujkić(Zenica) i Bedra Delalić(Hrasnica).Delegat:Asad Omerović(Sarajevo). Utakmica 14.kola Superlige Federacije BiH. ŽOK Kakanj-OK Vitez 3:0, po setovima; 27:25, 25:23, 25:22.

ŽOK KAKANJ: Sajra Čaluk, Lejla Goralija, Sara Alajbegović, Lejla Ganić, Amna Neimarlija, Selma Trako, Ema Jašarspahić, Sara Lepić, Hana Čaluk, Hena Bjelopoljak. Trener : Salih Fazlić.
OK VITEZ: Elena Križanac, Daria Andrić, Barbara Bonić, Marija Miloš, Mirna Jovanović, Marija Petrović, Antonela Križanac, Dajana Garić, Bojana Ramljak, Marija Žabić. Trener:Zdravko Križanac.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u