KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Pobjeda odbojkaša Kaknja u Gacku

01.02.2019. - U okviru 13.kola Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja na gostovanju u Gacku maksimalnim rezultatom (3:0) porazili istoimenu domaću ekipu i nastavili pobjedonosnu seriju

Sjajnaigra
Odbojkaši Kaknja opravdali su ulogu favorita. Odgovornom i taktički zrelom igrom deklasirali su Gačane koje predvodi donedavni igrač Kaknja, primač Marko Tadić.Igračima Kaknja trebalo je nešto više od sat vremena da osvoje tri seta i zabilježe svoju jedanaestu pobjedu. U sva tri seta izabranici trenera Aganovića bili su dominatni i domaći odbojkaši nisu imali snage da zaustave razigrane Kakanjce, čiji je kvaitet došao do punog izražaja. Uostalom, to pokazuje i osvojeni broj poena domaće ekipe(59), koja je pala bez ispaljenog metka.
Almir Aganović čestitao je svojim momcima na ozbiljnom pristupu i još jednom dobrom izdanju.

Maloslavlje-Bila je ovo naša rutinska pobjeda na jednom neugodnom gostovanju. Plod je to naše odgovrne igre, ali i kvalitete koja je za stepenicu iznad inače solidne ekipe Gacka. Ova nova tri boda dosta nam znače jer možemo mirnije ući u završnicu prvenstva, pogotovo što naredne dvije utakmice igramo na domaćem terenu s relativno lakšim protivnicima(Bosna iz Kalesije i Majevica iz Lopara,op.a), kazao je po završetku meča u Gackom trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

OK „Gacko“- OK „Kakanj 78“ 0:3

Sportskka dvorana u Gacku. Gledalaca 150.Utakmica 13.kola Premijer lige BiH: Gacko-Kakanj 0:3,po setovima; 18:25, 21:25, 20:25).Sudije: Zdravko Jakiša(Čapljina) i Nikola Kozić(Ljubinje).Delegat:Adem Rožajac iz Hrasnice.

OK“GACKO“: Rončević, Babić, Minić, Buha, Milidragović, Vuković, Bošković, Perišić, Tadić, Antunović. Trener:M.Bošković, pomoćni trener.M.Gutović.
OK „KAKNJ 78“: Januzović, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Mehić, Ružić, Zenović, Fejzović, Vehab. Mustafić.Trener:Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u