KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pobjeda nad Širokim vraća samopouzdanje

25.03.2016. - Peta utakmica u Ligi 6 na rasporedu je u subotu. Košarkaši Kaknja obećavaju maksimum i očekuju povratak u raspoloženje iz Lige 12. Na tom povratku vjeruju da će imati podršku publike i da će zajedno u pobjedničkoj formi nastaviti takmičenje u Ligi 6

tri_pres_tomicSa Press-a pred utakmicu preokreta u nastavku takmičenja Lige 6

Utakmicom Kakanj - Široki, koja je na rasporedu u subotu s početkom u 19,00 sati završava se prvi krug Lige 6. Ekipa Kaknja je u prethodne četiri utakmici zabilježila jednu pobjedu i tri teška poraza. Posebno boli posljednji u Mrkonjić gradu. Motiv da se igra protiv pobjednika Lige 12, veliki je kod konkurencije i očigledno je da svi žele posebno dokazivanje nad timom Josipa Pandže. Sa druge strane košarkaši Kaknja kao da su se uplašili novog uspjeha i kao da su neki drugi momci na parketu, bar što se realizacije tiče. U Mrkonjiću nisu ubacili 20 zicera, nakon izrađenih i čistih situacija. Isto se dogodilo u Trebinju. Slično i na utakmici sa Igokeom u Kaknju. Svi u klubu vjeruju da bi utakmica sa Širokim mogla biti prekretnica i da će u tome svoj maksimum dati kako igrači tako i publika. Pozitivan navijački pristup ekipu može pomoći i to svi očekuju. Izemeđu ostaloga zato je Josip Pandža današnju presicu i počeo izvinjenjem navijačima.

jp_predsirokiJosip Pandža

Pandža se izvinjava navijačima, klubu, svima....

-Izvinjavam se Klubu, navijačima i svima onima što nas prate na našim utakmicama za poraz u Mrkonjiću. To je najgora utakmica ove sezone i moja najgora utakmica u trenerskoj karijeri. Treba se okrenuti Širokom, mada će ostati jedna mrlja na igru u prošlom kolu. Ni u jednom segmentu nismo bili pravi. Više je faktora što se to dešava, a očigledan je nedostatak samopouzdanja kod igrača i nepotrebna nervoza. Na sve načine pokušavamo se vratiti u stanje raspoloženja kakvo je postojalo u ligi 12. Ovo je faza u kojoj igrači malo vjeruju sebi.Imaju strah ili prevelika očekivanja. I to je plaćanje danka i neiskustva igranja u ovakvom takmičenju.Nama je ovo prvi put da smo u Ligi 6. Pokušavamo na sve načine da se vratimo. Mislim da ćemo naći pravi put. Imamo isti cilj. Da igramo dobro, da uživamo u narednim utakmicama i da nemamo psihološke barijere. Znači u ova dva dana radimo isključivo na psihološkom podizanju i vraćanju sampouzdanja kod igrača.Nadam se da ćemo od utakmice sa Širokim rasti, jer to što se dogodilo u Mrkonjiću, definitivno, gore od toga ne može.Možemo se boriti ili odustati? Ja sam borac i uvijek ću se boriti, a i moji igrači su veliki borci i dobri ljudi.Nama je najteže ali vjerujte da ćemo dati sve od sebe u narednim utakmicama, a odgovornost za debakl preuzima na sebe, riječi su trenera Pandže.

tomic_pressObrad Tomić

Nema vremena za kukanje - pobjedom dosta dobijamo

Obrad Tomić smatra da utakmica sa ŠirokIm može biti prekretnica kojom će se puno dobiti:
- Prije svega želim da se vratim na utakmicu u Mrkonjić gradu. Četrdeset razlike jeste previše ali mislim da to ne govori o stvarnom stanju na terenu. Mi smo dali maksimum i doživjeli tri poraza redom. Sada nema vremena za kukanje. Igra se srijeda-subota-srijeda, malo smo se oporavili, imali lakše treninge i već danas više pričamo o Širokom. Sutra je nova utakmica, nema vremena da se gleda unazad, u poraze i loše stvari. Nadamo se izlasku iz ove krize. Ništa nije izgubljeno. Pobjedom možemo dosta dobiti i tome se nadamo.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u