KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pobjeda košarkaša Kaknja kao veliki dar za navijače

09.12.2017. - U osmom prvenstvenom kolu košarkaši Kaknja su zabilježili šestu pobjedu i nanijeli prvi poraz Zrinjskom

dedicjunakutakmiceErmin Dedić - junak utakmice

Odlična ekipa Zrinjskog nije imala sreće i doživjela je prvi poraz u domaćem košarkaškom prvenstvu. Hrabra i uporna ekipa Kaknja, sretno i spretno riješila je utakmicu u svoju korist. Ermin Dedić je jednu sekundu prije kraja, dok su košarkaši Zrinjskog pazili da ne naprave faul, „odbojkom“ na koš ubacio loptu i donio preokret za konačan rezultat 71:72. Cijelu utakmicu gosti iz Mostara su bili u prednosti. Kada bi se domaća ekipa približila na „jedan posjed“ sigurni u sebe Mostarci su u narednim napadima pravili razliku i održavali vodstvo sve do tri minute do kraja utakmice, kada Danilo Negovanović pogađa za prednost Kaknja 66:65. Ramljak je izjednačio na 66:66, iskoristivši jedno slobodno bacanje.

Darko Talić je u ovom periodu igre preuzimao odgovornost na sebe i kada nije bilo rješenja prolazio „jedan na jedan“ lomeći odbranu Zrinjskog i ubacujući poene kojima je održavao Kakanj u presudnim sekundama za njegovu momčad. Tako se Darkovim poenima Kakanj nešto više od dvije minute do kraja našao opet u minimalnoj prednosti 68:66. Gosti su sa slobodnih bacanja poravnali na 68:68, a kada je Ali Demić ubaci tricu za 68:71, semafor je pokazivao 44 sekunde do kraja. Adi Zahiragić je pod košem pogodio Božovića a ovaj ubacuje za 70:71. Bilo je 36 sekundi do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Ali Demić je nakon toga imao priliku da odvede Zrinjski do pobjede, promašio je, u skoku uspješan je bio Darko Talić, preveo loptu na drugu stranu, promašio, a onda je Ermin Dedić loptu koja je silazila sa obruča, sekundu prije kraja ubacio za 72:71. Ta sekunda je bila dovoljna da Marko Šutalo iz kornera sa lijeve strane terena izbaci loptu za tri poena. Sve to je budno pratio Muflizović i blokirao loptu nakon što je Šutalo izbacio. Nastupila je velika radost Kaknjaca, dok su gosti bili nezadovoljni i razočarani. Tako je u sportu. Ko izgubi uglavnom se ljuti i traži krivce u svemu ali ne u svojim redovima. Ko pobjedi sretan je i slavi, kao što su večeras "Kaknjski kraljevi" radost podjelili sa predivnom publikom. Zato je ova pobjeda veliki poklon navijačima koji su tokom cijele utakmice, dali sve od sebe kako bi pomogli svojim ljubimcima u pobjedi kojom su nanijeli prvi poraz lideru na tabeli.

brumitiskljucenje

Brummittova tehnička

Torrion Brummitt je napravio na samom početku petog minuta treće četvrtine faul na Negovanoviću, poslije čega je ovaj završio na parketu. Bila je to njegova četvrta lična, a zatim je Amerikanac ubjeđivao sudiju da nije bilo prekršaja. Pošto je uporno dokazivao suprotno u odnosu na sudijsku odluku, svirana mu je i tehnička, njegova peta lična, tako da je Zrinjski ostao bez jednog od visokih i ključnih igrača 15 minuta prije kraja utakmice. Njemu će se kasnije na kraju zadnjeg perioda, sa pet lični pridružiti i Marko Ljujić također igrač na centarskoj poziciji.

Najefikasniji igrači

Najviše poena za goste ubacio je Ivan Miličević (15), igrač koji je u jednom trenutku kod dosuđene aut lopte u njegovu korist nesportski likovao komunicirajući sa publikom što sudijska trojka nije sankcionisala, ali je čak sa druge strane to njegovo ponašanje primjetio trener Hrvoje Vlašić i prijekorno ga upozorio na nedolično ponašanje. Veliki plus za izuzetnog čovjeka i trenera Vlašića i veliki minus za Miličevića, koji je samo podgrijao atmosferu među publikom koja je nekoliko puta tokom ove utakmice vulkanski proključala.

Kod domaćih najviše poena su ubacili Adam Mirković (16) i Darko Talić (16). Adam Mirković je postigao isto poena kao i u prošlom kolu. Dvije jako dobre utakmice otkako je u redovima Kaknja. Istina u drugom poluvremenu trener Vlašić je uspio zaustaviti protok lopte prema ovom igraču koji je većinu svojih poena ubacio u prvom poluvremenu.

KK Kakanj – HKK Zrinjski 71:72
(20:21, 11:18, 20:19, 21:13)

Utakmica osmog kola košarkaškog prvenstva BiH, Liga 11. Sportska dvorana Kulturno sportskog centra Kakanj u Kaknju. Gledalaca 1000. Prvi sudija: Dragan Kralj (Trebinje). Sudija 1: Dragan Porobić (Trebinje). Sudija 2: Božidar Radanović (Trebinje). Delegat/komesar: Darko Frganja (Višegrad).

KK Kakanj: Ermin Dedić 13, Darko Talić 16, Sead Delibašić, Aldin Muflizović 3, Eldar Merdanović, Adi Zahiragić 4, Danilo Negovanović 10, Nebojša Pavlović, Zlatan Tepić, Adam Mirković 16, Milivoje Božović 4, Nermin Buza 6. Trener: Josip Pandža. Pomoćni treneri: Benjamin Šabić, Mirnes Ganić i Mirza Demir.

HKK ZRINJSKI: Marko Šutalo 3, Ivan Kuzman, Vedran Princ 7, Aleksandar Sokolović 5, Josip Golemac, Ali Demić 11, Marko Ramljak 11, Ivan Barać, Ivan Begić 2 , Torrion Brummitt 10, Ivan Miličević 15, Marko Ljujić 7. Trener: Hrvoje Vlašić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u