KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Pobjeda i poraz rukometaša Kaknja

20.01.2016. - Kakanjci su u prvoj pripremnoj utakmici poraženi od sarajevske Bosne, a u drugoj su pobjedili Vogošću

rkkakanjRukometaši Kaknja pred utakmicu sa Vogošćom Poljine Hill

Nakon samo nekoliko treninga, rukometaši Kaknja startovali su s kontrolnim utakmicama. Protivnici su bili premijerligaši Bosna iz Sarajeva i Vogošća Poljine Hill, s kojim su utakmice ugovorene na bazi reciprotiteta. U subotu su na gostovanju u Sarajevu pretpjeli poraz od premijerligaša Bosne sa dva gola razlike (30:28), a priliku za revanš imat će u nedjelju 24.januara/siječnja u Kaknju.

U drugoj utakmici, u kojoj su bili domaćini jesenjem bh. vicepravku, ekipi Vogošća Poljine Hill, izabranici trenera Zaimovića priredili su veliko iznenađenje. Porazili su respektabilnog protivnika sa dva gola razlike (35:32) u izuzetno kvalitetnoj utakmici. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima iz Vogošće, koji su na odmor otišli s tri gola prednosti. U nastavku su igrači Kaknja bili efikasniji, agresivniji i čvršći u odbrani i na kraju zasluženo slavili. U ekipi Vogošće Poljine Hill jedino nije bilo reprezentativaca Alena Ovčine i Anesa Bečića, dok je Nedžad Zaimović koristio usluge svih 14 igrača koji su bili u zapisniku. Po prvi put pred kakanjskom publikom predstavili su se novajlije: Miloš Tešanović i Admir Purić, koji su upravo stigli iz Vogošće Poljine Hill, te Amar Agić, bivši igrač Jajca i Zrinjskog, koji su se predstavili kao prava pojačanja. Svakako, treba istaći i dobru igru povratnika Kenana Durakovića i Ajdina Demirovića, te Dine Sabljakovića koji je igrao u fazi odbrane.

-Premda fizički još nismo maksimalno spremni, na obe utakmice smo pružili veoma dobru igru i uspješno parirali premijerligaškim ekipama Bosne i Vogošće Poljine Hill. Zadovoljan sam igrom,zalaganjem i borbenošću svojih igrača, koji su dokazali da se mogu nositi čak i sa premijerligaškim ekipama i potvrdili da naše ambicije nisu bez osnova,istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Već u petak Kakanj ide u goste Vogošći Hill na revanš, a u nedjelju u 13 sati ljubitelji rukometa u Kaknju mogu posmatrati meč između Kaknja i sarajevske Bosne.

RK Kakanj - RK Vogošća Poljine Hill 35:32 (15:18)

Sportska dvorana KSC Kakanj.Gledalaca 50.Sudije: Mešić-Mešić (oba Sarajevo).

RK KAKANJ: Mevludin Čehajić, Dino Šehić, Edin Velispahić (2), Amar Agić (2), Admir Bjelopoljak, Kenan Duraković (7), Miloš Tešanović, Dino Hadrović, Amar Amitović, Adnan Bevrnja (4), Ajdin Demirović (6,) Selmin Zahirović (2), Ejjub Demir (5), Admir Purić (7). Trener: Nedžad Zaimović.

VOGOŠĆA POLJINE HILL: Adnan Šabanović, Mirza Haseljić, Alen Geko (3), Samir Korjenić (5), Demirel Rujanac (3), Ammar Kadrić, Ajdin Smailbegović, Faruk Spiljak, Rešad Dervišević, Ibro Jelačić(5), Ivan Divković (7), Haris Đapo, Marko Panđić (2), Nedim Kadrić, Neđad Taletović, Tarik Medžić (4). Trener:Danijel Ridžić.

M.Komšo/KakanjLiveNazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u