KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pobjeda i poraz košarkaša Kaknja

16.12.2016. - U samo tri dana košarkaši Kaknja odigrali su dvije prijateljske utakmice u kojima su ostvarili polovičan uspjeh.U srijedu su porazili vodeću ekipu A lige Vogošću(80:70), dok su u petak poraženi od Sparsa(90:92)

Kao što je poznato, zbog odsustva trenera Josipa Pandže,koji se sa juniorskom reprezentacijom BiH nalazi na Evropskom prvenstvu u Turskoj, vodstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odgodilo je dvije preostale utakmice Kaknja prvog dijela, koje su trebali igrati protiv Slobode i Sparsa.

Da bi ostali u kontinuitetu utakmica, košarkaši Kaknja tokom ove sedmice digrali su dvije prijateljske utakmice sa ekipom KK Vogošća, članom A1 lige i članom Lige 10, sarajevskim Sparsima.

U srijedu su igrači Kaknja porazili solidnu ekipu Vogošće rezultatom 80:70, dok su u petak poraženi od Sparsa sa dva poena razlike (90:92). Bila je to utakmica dva različita poluvremena.Kakanj je bio bolji u prvom dijelu igre i na odmor se otišlo rezultatom 48:37. U nastavku su domionatniji bili izabranici trenera Marka Trbića i na kraju zabilježili minimalnu, pobjedu(90:92). Mora se priznati da ni naši momci nisu pružili onu igru koju demonstriraju na prvenstvenim utakmicama. Bolji od ostalih bili su Palavra, Tomić i Svilar kod Kaknja, a Durmo i novajlija Zlatko Jovanović, bivši igrač Igokee,Slobode, Bosne i Temišvara, koji je ponio epitet igrača utakmice sa 27 postignutih poena.

- Iza nas je dvije sedmice dobrog rada. Kako smo u pauzi od prvenstvenih utakmica fokusirali smo se maksimalno na individualni rad i fizičku pripremu. Pored toga uspjeli smo odigrati dvije prijateljske utakmice. Protiv Vogošće smo podijelili minute i pružili priliku svim igračima. Igrači su povukli onoliko koliko su trebali i na kraju smo slavili. Prethodno smo imali težak ciklus treninga. Utakmica protiv Sparsa je bila veći događaj kako za publiku tako i za nas. Ušli smo malo svježiji ali ne i kompletni. Igrali smo bez Merdanovića i Ćurevca koji su jako bitni u našoj rotaciji. Zadovoljni smo reakcijom ostalih igrača što govori i rezultat iako nam nije bio u prvom planu. Ono što je najbitnije je da smo izdržali ovaj period bez prisustv šefa stručnog štaba i bez povreda i u dobroj atmosferi, istakao je pomoćni trener Benjamin Šabić, koji zajedno sa kondicionim trenerom Elvirom Zameticom  predvodi košarkaše Kaknja u odsustvu prvog trenera Pandže.

Kakanj-Spars 90:92(48:37)

Dvorana KSC u Kaknju. Prijateljska utakmica Kakanj-Spars 90:92(22:19, 26:18, 15:24, 27:31).
KAKANJ: Dedić 7, Vranješ 3, Maksimović 4, Muf lizović 7, Merdanović, Delibašić, Đozić, Đelmo 9, Palavra 25, Svilar 16, Tomić17, Smajlagić 2. Treneri:Benjamin Šabić i Elvir Zametica.
SPARS: Zahiragić 7, Durmo 15, Bašić 7, Reljić5, Solaković 2, Manjgaić 7, Popović 20, Mičić 3, Jovanović 27, Pirić, Babović 3, Đurović 6. Trener:Marko Trbić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u