KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Pionirke ŽOK Kakanj treće u Federaciji

29.04.2019. - Proteklog vikenda u dvorani KSC u Kaknju je održana završnica Federalnog odbojkaškog takmičenja za pionirke na kojem su najviše uspjeha imale ekipe ŽOK“Lukavac“ i OK Centar Ort iz Sarajeva, koje su izborile plasman na završnicu državnog prvenstva

pionirkezoktrece
U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba „Kakanj“ održana je završnica Federalnog takmičenja za pionirke na kojem su učestvovale četiri najbolje ekipe iz Federacije Bosne i Hercegovine; OK Centar Ort iz Sarajeva, ŽOK”Lukavac”iz Lukavca, OK ”Maglaj” iz Maglaja i ŽOK ”Kakanj” iz Kaknja.

Poslije odigranih utakmica na završnicu državnog prvenstva su se plasirale dvije najuspješnije ekipe; ŽOK ”Lukavac” iz Lukavac kao prvoplasirana i Odbojkaskik klub Centar Ort Sarajevo kao drugoplasirana ekipa.

Pionirke ŽOK „Kakanj“ su zauzele treće mjesto na ovoj završnici, što se obzirom na jaku konkurenciju može smatrati velikim uspjehom.

Treba istaći da su pionirsku ekipu Kaknja uglavnom sačinjavale igračice iz Naše škole sporta s kojom ŽOK Kakanj ima dobru saradnju i koja je od obostranog interesa.

Za pionirsku selekciju Kaknja nastupale su ove igračice; Ajna Čobo, Ajna Hadrović,Lejla Goralija, Nejra Selimović, Edita Škulj, Vildana Pipo, Emina Rizvanović, Minela Delibašić, Lamija Haračić, Nermana Musić, Nejra Tursić, Lamija Đuđo i Ena Neimarlija, koja je proglašena za najboljeg libera u Federaciji, što je svakako veliko priznanje za ovu talentiranu igračicu,kao i za trenera Anesa Šabetu.  

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u