KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Pionirke OK Arabi osvojile titulu u Travniku

11.04.2017. - Pionirke odbojkaškog kluba Arabi na završnom turniru u Travniku osvojile titulu prvaka omladinske lige SBK

Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani u Travniku u organizaciji OK Victory iz Travnika održan je play off Omladinske odbojkaške lige za pionirke na kojem su učestvovale ekipe Arabi iz Kaknja, Vitez, Sloga iz Gornjeg Vakufa i domaća ekipa Victory iz Travnika.

Turnir u Travniku je u potpunosti opravdao očekivanja i pokazao da se radi o klubovima i odbojkašicama koje čine temelj razvoja ženske odbojke u BiH. Ekipa Arabi je u polufinalnom susretu savladala Slogu rezultatom 2:0, dok je ekipa Viteza savladala Victory rezultatom 2:1.

OK ARABI

Odbojkaški klub Arabi: Majra Avdispahić, Hana Čaluk, Ema Lušija, Lucija Ravlija, Zerina Škulj, Berina Silajdžić, Amna Mušija, Adha Husika, Adna Kadrić, Emina Karzić, Nedžma Berbić, Edina Čaluk, Katja Ravlija, Amila Čaluk. Treneri: N. Begić, N. Goralija, F. Alagić.

Na kraju se pobjednik odlučivao između ekipa Viteza i Arabi, a kakanjske odbojkašice su slavile rezultatom 2:0 i tako play off završnicu potvrdile titulom prvaka Omladinske lige u sezoni 2016/2017 u konkurenciji pionirki.

-          Čestitam od srca našim odbojkašicama. Presretan sam zbog ove pobjede. Moje odbojkašice su u finalnoj utakmici pokazele rijetko viđen motiv i karakter koji je našu igru postavio na veoma visok tehničko-taktički nivo. Ubjeđen sam da će ova generacija praviti sjajen rezultate u budućnosti, rekao je trener OK Arabi Nermin Begić.

Organizacija turnira u Travniku je bila na visokom nivou, a kakanjske odbojkašice su imale veliku podršku publike u Travniku. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u