KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Pionirke - šampionke na prijemu u Općini

13.06.2016. - Prijem za pionirke Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj koje su osvojile ligu Zeničko-dobojskog kantona

prijemodbojkasice

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je upriličio prijem za pionirke Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj koje su osvojile ligu Zeničko-dobojskog kantona. Prijemu su prisustvovali i njihovi treneri Nermin Begić i Nihada Goralija.

Svojim gostima načelnik je uputio srdačnu čestitku na sjajnom rezultatu kojeg su postigli čime su pokazali da ponosno koračaju šampionskim stazama kakanjske odbojke koja ima dugogodišnju tradiciju sjajnih sportskih rezultata. Podsjetio je načelnik Mandra na uspjeh kakanjske odbojke u prijeratnim vremenima, na vrhunske uspjehe ostvarene u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. kada je Odbojkaški klub Kakanj osvajao Kup Republike BiH i nastupao u Kupu pobjednika kupova Evrope, te na postratne vrhunske rezultate.

U obraćanju gostima načelnik je naglasio da se uspješni rezultati kakanjskog sporta jako puno respektuju u drugim sredinama i da to treba biti motivacija za nove uspješne poduhvate na sportskom planu, ali i na planu poboljšanja i unapređenja sportske infrastrukture. Još jednom je iskazao čvrstu opredijeljenost Općine Kakanj da i dalje bude od pomoći svakom kakanjskom sportisti i sportskom kolektivu.

Osim rada na novim sportskim poduhvatima, predstoji nam, rekao je načelnik, i rad na razvijanju kulture masovnog navijanja, jer želimo da svi sportski događaji budu masovno posjećeni uključujući i sportske nastupe omladinskih selekcija.
U ime gostiju na prijemu se zahvalio trener Nermin Begić koji se osvrnuo na činjenicu da je formiranje lige Zeničko-dobojskog kantona veliki uspjeh koji motiviše mlade odbojkašice da se još više zalažu i bore na sportskom planu.

Liga Zeničko-dobojskog kantona za pionirke prvi put se igrala ove godine. Trajala je dva mjeseca, a na kraju takmičenja odbojkašice Kaknja su zasluženo osvojile prvo mjesto ispred ekipa Maglaja i Žepča.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u