KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Peta pobjeda odbojkaša Kaknja

07.11.2019. - U 7.kolu Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja u Sportskoj dvorani KSC maksimalnim rezultatom 3:0 porazili podmlađenu ekipu bijeljinskog Radnika


Kao što se i očekivalo, odbojkaši Kaknja su s maksimalnim rezultatom savladali podmlađenu ekipu Radnika i nastavili pobjedonosnu seriju. Međutim, igra koju su prezentirali izabranici trenera Almira Aganovića nije bila na željenoj razini.Bilo je dosta oscilacija i padova u sva tri seta, što je posebno došlo do izražaja u trećem setu u kojem su gosti dugo bili u egalu,pa čak i u velikoj prednosti.

Da se gosti neće tako lako predati moglo se vidjeti u otvaranju prvog seta kada su izabranici trenera Aganovića na prvi tehnički tajmaut otišli s prednošću od 4 poena(12:8). Što je igra više odmicala ta prednost se znatno povećavala i na kraju seta bilo je deset poena razlike(25:15). I drugio set je imao sličan razvoj, pogotovo u prvom dijelu što se može zaključiti po kretanju rezulata(5:5, 8:6, 10:10). Teko poslije tehničkog tajmauta (12:10) igrači Kaknja preuzimaju dominaciju(16:13, 20:15) i na kraju ostavljaju goste na samo 18 poena(25:18). Treći set donosi dosta neizvjesnosti i uzbuđenja.

Gosti djeluju sve sigurnije, imaju stalno vodstvo i serijom 1:7 na prvi tehnički tajmaut odlaze s uvjerljivom prednošću(7:12). Uslijedila je serija igrača Kaknja 4:0 i prvo izjednačenje (15:15),a zatim su gosti ponovo prešli u vodstvo(17:19, 18:20), ali su na kraju poklekli. Platili su ceh neiskustvu i nakon 24 minute neizvjesne borbe as poenom Marka Milovanovića Kakanj stavlja tačku na I i rješava pitanje pobjednika.

Utakmica izuzetno korekna, suđenje bez greške, što je rijetka pojava na bh.terenima!

Bila je ovo peta pobjeda odbojkaša Kaknja koji su nova tri boda zadržali drugu poziciju ispred ekipe Maglića iz Foče. Upravo su Fočaci naredni protivnik Švabinih izabranika (subota 9.novembar u Foči), koji će biti pravi test za igrače Kaknja.

OK „Kakanj 78“-Radnnik 3:0

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledatelja 200.Sudije: Armin Mujkić(Zenica) i Nikola Kozić (Ljubinje).Delegat:Asad Omerović(Sarajevo). Utakmica 7.kola Premijer lige BiH. OK „Kakanj 78“-Radnik 3:0, po setovima ; 235:15, 25:18, 25:22.

OK „KAKANJ 78“: Džemil Jelašković, Faris Čobo, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić i Armin Vehab. Trener: Almir Aganović.
OK“RADNIK“ BIJELJINA: Danilo Vuković, Marko Gušić, Aleksandar Đurić, Ognjen Manojlović, Boris Savić, Nikola Dreljić, Sergej Manojlović, Milan Koprivica i David Poletan. Trener: Vladimir Miličević.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u