KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

PAVLOVIĆ-Čuo sam dosta pozitivnog o košarci u Kaknju

06.09.2017. - Nebojša Pavlović je još jedan od novih igrača u rosteru KK Kakanj, dolazi iz Banja Luke i bez obzira što je iskusan igrač motivacija za dolazak u Kakanj bio je i rad sa trenerom Pandžom

nebojsapavlovic

Nastavljamo sa predstavljanjem košarkaša Kaknja koji su stigli u naš Klub krajem prošlog mjeseca i tu su već desetak dana. Do sada smo imali priliku upoznati Darka Talića, koji je stigao iz Igokee. Zatim smo pisali o Adiju Zahiragiću, koji je igrao u sarajevskim SPARS-sima i o Danilu Negovanoviću iz Loznice, koji je posljednju sezonu odigrao u Građanskom iz Bijeljine. Ovoga puta predstavljamo Nebojšu Pavlovića koji je stigao iz Banja Luke, a posljednju sezonu je odigrao u Mađarskoj. Ovo je igrač koji je u seniorskoj karijeri od desetak sezona, polovinu odigrao u Bosni i Hercegovini, a polovinu vani. Evo kako se novinarima predstavio na prvom treningu u kakanjskoj sportskoj dvorani:

- Dolazim iz Banja Luke. Prošao sam sve mlađe kategorije banjalučkog Borca.Tu sam sa seniorima proveo pet-šest sezona, a dvije godine sam bio i kapiten ekipe.Poslije toga sam igrao pet godina u inostranstvu.Prvo, treću ligu u Španiji, a onda prvu ligu Švedske i Portugala. Posljednju sezonu sam igrao drugu ligu u Mađarskoj. Ovu sam došao u Kakanj na poziv trenera Pandže.Najveća motivacija bila je da radim sa njim.Čuo sam dosta pozitivnig o Klubu i o organizaciji Kluba.To su razlozi što sam prihvatio ponudu Kaknja i nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu.

Zaključili smo da Nebojši, bez obzira što je četiri posljednje sezone igrao vani nisu nepoznate prilike u našoj košarci. Stekli smo utisak da je posebno pratio sezonu kada je Kakanj sa Igokeom igrao finalnu seriju za prvaka BiH. Tada su mu novinari Glasa Srpske tražili da uporedi kvalitet košarke u Švedskoj i Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je rekao:

- Švedska liga je kvalitetnija od Lige 6 BiH, Igokea i možda Kakanj bili bi među šest, sedam najboljih, a ostali vrlo teško.

Poslije toga i u našoj Ligi puno se toga promijenilo. Počelo se igrati kvalitetnije i sa više igrača koji su stizali sa vanjskog košarkaškog tržišta. Vjerujemo da bi se danas uz ove dvije ekipe mogli naći Bosna, Sloboda, Zrinjski... Dolazeća sezona obećava i jaku Mladost iz Mrkonjić Grada, sa kojom Kakanjci večeras u 18,00 sati igraju pripremnu utakmicu. Biće to prilika da Nebojšu i nove suigrače upoznamo i na kakanjskom parketu, a kao što smo i do sada upoznavali nove igrače KK Kakanj, evo upoznajmo i Nebojšu.

Upoznajmo Nebojšu

Nebojša Pavlović je rođen, u godini sarajevske Olimpijade, 24. maja 1984.Visok je 200 cm i igra na pozicijama krila i krilnog centra. Seniorsku karijeru je počeo u sezoni 2005/2006 u Banjalučkoj pivovarni. Od 2006. do 2011 godine igrao je za Borac Nektar, a najbolji učinak je imao u sezoni 2009/2010 kada je kao kapiten tima odigrao 24 utakmice, u prosjeku imao 10,1 poen i 6,4 skoka. Prosječno je na terenu provodio 18 minuta. Tokom iste sezone napušta Borac Nektar i odlazi u Španiju u Santa Cruz de La Palma gdje je odigrao 14 utakmica i ponovo se vratio u Banja Luku.Nakon odigrane polusezone odlazi u Švedski ECO Orebro. Bila je to sezona 2012/2013.
Vitoria Alves Guimaraes u Portugalu bila je Pavlovioćeva sljedeća stanica i to u sezoni 2013/2014. Šveđani su osjetili koliko im nedostaje te ga vraćaju u svoje redove, tako da je sezonu 2015/2016 kao nosilac igre ponovo proveo u ECO Orebru i prema ostverenim partijama odigrao je najbolju sezonu u karijeri.Prije dolaska u Kakanj, igrao je u mađarskoj ekipi Veszprem.

A.Zekić/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u