KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandžini ratnici protiv Vlašićeve klape

16.03.2018. - Ligu šest za prvaka Bosne i Hercegovine ekipa Kaknja otvara pred domaćom publikom u subotu 17. marta kada će u kakanjskoj sportskoj dvorani ugostiti mostarski Zrinjski. Pandža i njegovi ''ratnici'' uz veliku podršku publike žele trijumf.

DSC05672

Susretima prvog kola u subotu 17. marta 2018. godine starta liga za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci. Ekipa Josipa Pandže će pred domaćom publikom ugostiti mostarski Zrinjski, ekipu koja je regularni dio sezone okončala na prvoj poziciji.

Trener ekipe Kaknja Josip Pandža ulogu favorita prepušta gostima iz Mostara, ali se nada da će uz podršku publike njegov tim doći do pobjede na otvaranju lige šest.

DSC05662

-Plasmanom u ligu šest ostvarili smo zacrtani cilj. Bilo je dosta turbulencija kroz sezonu što zvog povreda i nekih igrača koji nisu opravdali naša očekivanja. Igokea je prošlih sezona imala uglavnom imala dominaciju u domaćem prvenstvu i sada su stepenicu iznad ostalih, ali sve ostale ekipe sada imaju svoje šanse. Najvažnije je da nas zdravlje posluži, da uz nas bude publika koja je oduvijek bila naš šesti igrač i svojom podrškom su uvijek iz nas izvlačili maksimum. Želimo držati domaći teren, posebno jer imamo ogromnu podršku publike. U duelu sa Zrinjskim želimo pronaći sklad između nas i navijača i iz minute u minutu graditi igru koja će nas na kraju dovesti do pobjede. Domaći teren će u ovoj ligi igrati veliku ulogu i moramo ga čuvati. Zadovoljan sam rosterom koji imamo pred ligu šest i ponavljam uz zdravlje i dobre igre želja nam je kao i svim ostalim ekipama polufinale play-offa, rekao je trener Kaknja Josip Pandža.

MVP regularnog dijela prvenstva, centar Milivoje Božović je na press konferenciji rekao kako je cilj Kaknja polufinale playoffa.

DSC05656

-Svi imamo svoje ambicije i ne vidim razlog zašto se ne bi borili za polufinale, a kasnije ko zna. Ekipu Zrinjskog smo dobili u Kaknju, dok smo u Mostaru odigrali čudnu utakmicu koju smo izgubili na kraju na jednu loptu. Sem Igokee sve ekipe smo dobili ove sezone i u ligi šest želimo polufinale, jer nismo tu tek onako da bi se našli među šest najboljih ekipa, jasan je bio na press konferenciji Milivoje Božović, najbolji igrač lige 11 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adi Zahiragić je dodao da svaki igrač u timu zna svoj zadatak i da su svi podređeni uspjehu ekipe.

DSC05658

-Svaki igrač zna svoj zadatak i moramo opravdati povjerenje trenera i ispuniti cilj. Zrinjski na svkoj poziciji ima dva kvalitetna igrača i sigurno je da su ozbiljan protivnik. Navijači su nam uvijke bili dodatni vjetar u leđa i nadam se da će tako biti i u ligi šest. Mnogo toga će protiv Zrinjskog zavisti od taktičke postavke našeg tima, a ja vjerujem u pobjedu, rekao je Adi Zahiragić.

Darko Talić i Nikola Gaćeša su u protekloj sedmici imali problema sa povredama i trenirali su umanjenim intenzitetom, ali Pandža je dodao kako bi trebali biti spremni za duel sa Mostarcima.

Pandža i igrači se zahvalili navijačima za sjajnu podršku kroz sezonu

-Od prve utakmice sa ekipom Mladosti do Studenta navijači su nam bili vjetar u leđa. Uz njihovu podršku sa tribina pravili smo serije koje protivnici nisu uspjeli stizati zbog paklene podrške i pritiska sa tribina. Oni su bez sumnje naš presudni faktor u ovoj sezoni. Hvala im za veliku podršku i nadam se da će nas nastaviti bodriti i kroz ligu šest, rekao je playmakaer Kaknja Adi Zahiragić.

-Hvala publici na ogromnoj podršci na svakom susretu. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu, a mi ćemo požrtvovanom igrom za svaku loptu i pružajući svoj maksimum nastojati da im se odužimo za nesebičnu podršku, riječi su centra Kaknja Milivoja Božovića.

-Publika je naš šesti igrač i to ne govorim bez razloga. Odavno je to poznato svima. Hvala im za sve do sada i pozivam da nam pruže i dalje podršku.Svaka utakmica u ligi šest je veliki derbi i praznik sporta z nas, a publika nam je uvijek vjetar u leđa posebno u momentima kada nas stigne umor, rekao je za kraj trener Kaknja Josip Pandža.

Susret između Kaknja i Zrinjskog igra se u subotu 17. marta u 19 sati u kakanjskoj sportskoj dvorani. Sudijska trojka za duel ova dva tima je Ademir Zurapović, Milan Adamović i Miljan Šobot, dok je delegat susreta Damir Kunosić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u