KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Pandža želi bolju igru za ostvarenje ambicija

14.10.2017. - Nošeni sjajnom igrom Danila Negovanovića i Adija Zahiragića Kakanjci su pred svojom publikom na otvaranju sezone savladali Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 83:79. Iako su na poluvremenu imali zaostatak od devet poena (38:47) nošeni podrškom sa tribina Kakanjci su preokrenuli rezultat u svoju korist i upisali vrijednu pobjedu na otvaranju sezone.

pandza_sloboda

Trener Kaknja, Josip Pandža je u izjavi za KakanjLive rekao kako je zadovoljan pobjedom, ali da se mora dići nivo igre za ostvarenje ambicija koje su postavljene pred novu ekipu Kaknja.

-Mnogo smo se bolje branili u drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini u kojoj smo okrenuli rezultat. Bez dobre odbrane ne možemo da igramo ozbiljnu košarku. U momentu kada nemamo neku formu i još dovoljno samopouzdanja izvukli smo pobjedu. Igra mora biti mnogo bolja za naše ambicije. Čestitam ekipi Mladosti na sjajnoj igri, a hvala i našoj publici. Imali su šta gledati. Pojavio nam se Zahiragić u završetku utakmice i njegova trojka kod rezultata 78:78 je na kraju i odlučila utakmicu. Pobjeda je važna na startu za samopouzdanje, a mi moramo dići našu igru za ostvarenje naših ambicija, rekao je trener košrakaša Kaknja Josip Pandća nakon susreta.

Sladojević

Trener Mrkonjićana, Goran Sladojević je rekao kako je susret odlučila treća četvrtina i da je njegov tim pokleknuo pod pritiskom kakanjske publike.

-Znali smo da će ovo biti teška i čvrsta utakmica. Mislim da smo mogli dobiti utakmicu. Kakanj je igrao jako agresivno. U prvom poluvremenu su bili posebno agresivni, a mi smo imali duplo više faulova. Utakmicu smo izgubili u trećoj četvrtini kada nismo mogli da odolimo pritisku publike. Sudije su zauzele kriterijum sa kojim ne možemo da se složimo. Igračima Kaknja čestitam na pobjedi i mi idemo dalje, rekao je trener Mladosti Goran Sladojević nakon susreta.

U narednom kolu ekipa Kaknja gostuje u Sarajevu ekipi Bosne Royal, dok će Mladost na domaćem terenu ugostiti ekipu Zrinjskog.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u