KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža saopštio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo

09.11.2016. - Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za igrače do 18 godina Josip Pandža objavio je širi spisak igrača za juniorsko Evropsko prvenstvo koje će se igrati u turskom Samsunu od 16. do 22. decembra.

josip_dobacuje

Na spisku se nalaze 22 košarkaša i to: Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Faris Preljević, Darko Talić, Arsenije Vučković, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Jure Soldo, Dragan Pervan, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak i Mateo Zovko.

Stručni štab će pored selektora Josipa Pandže činiti Enes Numanović i Boris Jokanović kao pomoćni treneri. Preliminarno okupljanje reprezentacije zakazano je za 1. decembar u Sarajevu, a već 5. decembra muška U18 reprezentacija putuje u Sveti Martin na Muri, gdje će do 11. decembra obaviti ostatak priprema. U Svetom Martinu na Muri bh. juniori odigrat će i dva prijateljska susreta i to protiv Hrvatske 9. decembra i Slovenije dan kasnije. Muška U18 reprezentacija 11. decembra putuje u Tursku, gdje će 13. odigrati posljednji kontrolni meč pred Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina nalazi se u C grupi zajedno sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom, sa kojim će naša reprezentacija odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 16. decembra 2016.godine.

Promjena termina utakmica KK Kakanj

Kako bi vodio ekipu Kaknja na svim utakmicama ovogodišnjeg dijela košarkaške sezone, tri utakmice Kaknja, biće odigrane u novim terminima. Tako će se utakmica 8. kola, Kakanj-Sloboda, odigrati već u utorak 15.11.2016. godine, a utakmica 9. Kola SPARS – Kakanj, 29. novembra. Prvenstveni duel Kakanj Bošnjak koji se trebao odigrati do kraja decembra, premješten je u narednu godinu, za 4. januar 2017.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u