KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža: Publika nas držala u egalu

04.02.2016. - Košarkaši Kaknja su pokazanom energijom odigrali jednu od najboljih utakmica ikada

publika_spars

Na Kup utakmici, u kojoj su igrali Kakanj i Sparsi, sportska dvorana u Kaknju bila je jednostavnpo pretijesna.Navijalo se iz svega glasa, a u nekim trenucima ta podrška bila je odlučujuća za motivaciju domaće ekipe. U svojoj izjavi to ističe i trener Josip Pandža:

izjava-pandža

Trener Kaknja, Josip Pandža:
- Mi smo se junački borili. U prvom poluvremenu smo se slabije branili zahvaljujući odličnom šuterskom danu Sparsa koji su puno toga pogodili.Naša realizacija je zakazala. To je povezano sa umorom i čestim povredama.Međutim to nije nikakvo opravdanje. Sparsi su igrali bolje.Bili su u boljem šuterskom ritmu.Bili su svježiji i imali više snage u zadnjim, odlučnim momentima.Nama je publika pomogla da večeras igramo u fizički boljem ritmu od naših mogućnosti.To nam je pomoglo da igramo u egalu. Na tako loš procenat šuta iz igre mi smo minut do kraja igrali u egalu. Rezultat je odlučio veliki broj promašenih zicera i slobodnih bacanja. Ipak, nemam šta zamjeriti svojim igračima. Veliko je bogatstvo da na košarkašku utakmicu u Kaknju dolazi veliki broj ljudi i nadam se da će se to ponavljati i u narednim utakmicama.Žao mi je u Kup-u ne idemo dalje jer je to sa sportskog stanovišta bolje za ekipu. Ovako, nadam se da ćemo fokusirajkući se na prvenstvo vratiti svježinu u tim.

izjava_mensur
Trener Sparsa, Mensur Bajramović:
- Obistinilo se sve što sam rekao kao očekivanja od ove utakmice.Kakanj je košarkaški tim koji ulaže najviše energije u igri. Da bi se na ovom terenu pobjedilo morate uložiti istu energiju. Da bi uopšte bili u šansi da možete držati utakmicu u egalu, kada igrate protiv Kaknja, morate imati vrlo sličan nivo energije.Mislim da smo dobro iskontrolisali ofanzivni skok i to je presudilo. Pored toga imali smo raspoloženje u šutu.Da je Kakanj pobjedio ne bi bilo nezasluženo.Večeras nismo eksperimentisali sa mladim igračima, radi čega nekada pada naša igra. Nastavljamo sa takmičenjem u Kupu i prvenstvu s ciljem da svaku utakmicu pobjedimo pa ćemo vidjeti dokle možemo stići.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u