KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža-Potpuno zaslužena pobjeda Studenta

23.12.2017. - Imali smo premalo raspoloženih igrača da bi došli do pobjede, smatra trener košarkaša Kaknja Josip Pandža

pandzaprozivka
Pomalo neočekivano, košarkaši Kaknja su poraženi u dvoboju s mostarskim Studentima, čiji su igrači znalački kaznili brojne pogreške Pandćinih izabranika u odbrani i napadu. Uz malo više sreće i bolje koncentracije, mogli su naši košarkaši doći do osme pobjede, ali opći utisak je da su loše ušli u ovu utakmicu i da su Mostarci zasluženo slavili.

Naše mišljenje dijeli i trener košarkaša Kaknja, objektivni Josip Pandža, koji smatra da njegovi igrači nisu bili na očekivanom nivou i da je pobjeda Studenta potpuno zaslužena.

-Iz prevelike želje moji igrači su pravili neshvatljive greške u odbrani i napadu. Ekipa Studenta je to iskoristila i potpuno zasluženo pobijedila. Domaći igrači su bili više koncetrirani od nas i puno precizniji u završnici. Imali smo premalo raspoloženih pojedinaca da bi došli do pobjede na teškom gostovanju i protiv izuzetno motiviranog protivnika. Iako poraženi u današnjem susretu, zadovoljan sam učinkom i bodovnim saldom u prvom dijelu sezone, pogotovo ako se u vidu imaju česte ozljede i izostanci ključnih igrača. Nadam se da ćemo u drugom dijelu podići nivo igre za rang više i ostvariti zacrtani cilj, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Igrači Kaknja će imati kraću pauzu i s pripremama za nastavak prvenstva kreću odmah poslije novogodišnjih praznika jer ih već drugog vikenda u januaru 2018.godine čeka gostovanje u Mrkonjić Gradu i dvoboj s tradicionalno neugodnom ekipom Mladosti.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u